Samsung introduceert met 30TB de grootste SSD ter wereld

Auteur: , 5 Reacties
Samsung introduceert met 30TB de grootste SSD ter wereld

Groot in opslag. Niet daadwerkelijke grootte uiteraard.

Ruim twee jaar geleden wist Samsung het nieuws te bereiken door een record te vestigen. Ze waren het eerste bedrijf ter wereld die het voor elkaar kregen om een 15,36 TB grote SSD-schijf op de markt te brengen. In de periode daarna werd het bedrijf ingehaald door de concurrentie, maar vandaag deelt Samsung een nieuwe klap uit.

De Zuid-Koreanen gaan namelijk een 30 TB (!) SSD-schijf op de markt brengen. Dit laat nog eens zien hoe snel innovatie gaat in de tech wereld. De SSD-schijf zit vol met 3D V-NAND chips met een grootte van 512 GB. Het product heeft een leessnelheid van 2.1 mb/s en een schrijfsnelheid van 1.7 mb/s.

Enkel vermogende bedrijven zullen aan de slag gaan met deze SSD’s, want ze kosten een vermogen. Het is niet bekend wat de 30 TB SSD’s gaan kosten, maar de twee jaar geleden ge├»ntroduceerde SSD’s met 15 TB opslag kosten vandaag de dag meer dan 11.000 dollar. Verwacht dus minimaal een verdubbeling qua prijskaartje.5 reacties

Pfoe, even downloaden voor dat we die vol hebben…
@dutchdriftking: vooral met 1.7mb/s schrijfsnelheid..
@b00g1e: Vreemd idd. De 3D V-NAND chips heeft zelf een leessnelheden van 1.500MB/s en schrijfsnelheden van 900MB/s.
Moeten dat geen gigabytes zijn, @RubenPriest ?
Uit de originele post van Samsung:
Based on a 12Gb/s SAS interface, the new PM1643 drive features random read and write speeds of up to 400,000 IOPS and 50,000 IOPS, and sequential read and write speeds of up to 2,100MB/s and 1,700 MB/s, respectively.

Punten en komma zijn altijd een dingetje….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).