Samsung komt met accu die levenslang meegaat

Auteur: , 3 Reacties
MIT Samsung batterij

Elke batterij of accu die je nu in een apparaat hebt zitten, is vroeg of laat een keer definitief 'op': je kunt ze een beperkt aantal keren opladen. Wetenschappers van Samsung en MIT denken nu de oplossing te hebben gevonden.

Dat schrijft MIT News in deze blogpost. De nieuw ontwikkelde batterij zou niet alleen levenslang meegaan, maar ook veel veiliger zijn en meer opslagruimte bieden. Het gebruikte materiaal zijn vaste elektrolyten, in plaats van de vloeibare bij een lithium-ion batterij. Die zijn verantwoordelijk voor oververhitting (en branden) in alles van telefoons tot vliegtuigen – en vaste elektrolyten hebben dat gevaar niet.

Onderzoeker Gerbrand Ceder stelt:

Je kunt het tegen de muur gooien, er een spijker doorheen slaan – er valt niets te verbranden

De elektrolyten vergaan ook niet, zodat zij ‘honderdduizenden cycli’ mee zouden gaan. Ceder noemt het zelf ‘een game-changer’. De bevindingen van de onderzoekers zijn gepubliceerd in Nature Materials.3 reacties

lijkt me enkel nuttig voor auto’s. telefoon, laptop, andere shit gaan toch maar 1-2 jaar mee.
@mercedesclsfan: Maar kan dus wel oververhitten en in de fik vliegen. En als je laptop affikt, doet je huis dat misschien ook, met alle gevolgen van dien.
Mobiele speakers? Leuke vooruitgang, nu alleen maar hopen dat het niet weer een artikel word waar je nooit meer iets van hoort

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).