Samsung lanceert extreem snelle SSD

Auteur: , 2 Reacties
Samsung

Het is de eerste SSD-schijf met NVMe-technologie.

Het nieuwe product luistert naar de naam Portable SSD X5. Deze nieuwe SSD positioneert Samsung op de top van de huidige Solid State schijven. De SSD biedt ondersteuning voor USB 3.1 en bereikt leessnelheiden tot 2.800 MB/s. Een indrukwekkende prestatie, want volgens Samsung is dat 5,2 keer sneller dan de veel gebruikte SATA-interface portable SSD’s. De schrijfsnelheid bedraagt 2.300 MB/s.

In de praktijk betekent dit dat een 4k video van 20 GB in nog geen 12 seconden opgeslagen kan worden. De X5 kan zowel worden aangesloten op een PC als op een Mac met Thunderbolt 3-aansluiting. De SSD heeft een opslagcapaciteit van 2 TB. Verder weegt het apparaat 150 gram. Met een schokbestendige, interne frame moet een enkele valpartij geen enkel probleem zijn. Wees echter voorzichtig, het blijft een harde schijf. De X5 beschikt bovendien over een intern koelsysteem om overhitting te voorkomen.

Vanaf september is de nieuwe SSD van Samsung verkrijgbaar voor een adviesprijs van 409,99 euro. Op de solid state schijf zit een garantie van drie jaar.2 reacties

2TB met deze snelheid is nog redelijk goedkoop voor 410,-
500gb = 400 $
1Tb = 700 $
2 Tb = 1400 $

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).