Samsung onthult OLED laptops met onzichtbare webcams

Samsung onthult OLED laptops met onzichtbare webcams

Kijk, dit is de toekomst. Een webcam voor je Samsung laptop verwerkt in het OLED display en daardoor onzichtbaar is.

Als je kijkt naar het uiterlijk van laptops door de jaren heen, dan innoveert elk merk op z’n eigen manier. Apple moet het nog altijd hebben van strakke designs en natuurlijk de Touch Bar. ASUS experimenteert al een tijdje met laptops met twee OLED-schermen. Ook Samsung Display zit niet stil en heeft een onzichtbare webcam voor laptops in petto.

Samsung Display laptop met onzichtbare webcam

In plaats van een lelijke kleine webcam bovenaan in het midden van een scherm, zit de cam in het scherm verwerkt. Niet alleen levert dit een strakker plaatje op. De schermranden kunnen daardoor ook dunner worden, met een dunnere laptop tot gevolg. Het nadeel is dat de webcam niet zichtbaar is en je dus daardoor misschien vergeet dat het ding er überhaupt zit.

De webcam op een laptop is anno 2021 belangrijker dan ooit. We videobellen er met z’n allen op los met Teams en Zoom. Een goede webcam is daarmee een vereiste. Als deze mooi weggewerkt zoals dit idee van Samsung dan is dat natuurlijk een toffe ontwikkeling. Het is nu afwachten welke laptop we als eerste gaan zien met de nieuwe technologie van Samsung Display.

Nog geen reacties

  1. Leuk, maar het boeit vrijwel niemand dat een laptop scherm een bezel erboven heeft van 3mm op een 13+ inch display !!
    In die bezel kan je wel 30 webcams naast elkaar zetten …..
    Laat Samsung komen met een indisplay camera op een smartphone ! Daar is de ratio sensor/display compleet anders en doet wat met het design in tegenstelling tot een laptop waarbij een minimale bezel niet boeit en soms zelfs nodig is teneinde het display te beschermen met het inklappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *