Samsung smartshoe brengt je in balans [video]

Op en neer
We hebben al vaker een smartschoen gezien, maar Samsung pakt het toch een beetje anders aan.

de IOFIT uit het laboratorium van Samsung focust zich niet, zoals alle Instagrammende fitchicks en muscledudes en hun hippe gear, op het aantal reps dat je doet. Het gaat Samsung zelfs helemaal niet om de ‘gainz’.

Salted Venture is een spin-off uit het C-Lab van Samsung. In C-lab worden allerlei toepassing van techniek ontwikkeld en wordt er gekeken wat ermee gedaan kan worden. Vergelijk het met alle tech-spinoffs die Philips in de buurt van Eindhoven heeft voortgebracht.

Wat Salted heeft ontwikkeld is een slimme schoen die je traint bij voornamelijk golf en fitness. Hij helpt je om je houding te verbeteren. Voor een golfer is het belangrijk om de bal precies goed te raken en dat lukt alleen maar als je goed staat. Ook tijdens veel fitnessoefeningen is het van belang om stabiel te staan. Sta je scheef of instabiel en til je iets zwaars op dan kan dat lelijke blessures tot gevolg hebben.

De Zuid-Koreanen meten in de zool hoe je staat en coachen je dan via de app die je op je telefoon hebt staan. Hieronder doen ze het je vast even voor:
[gv data=”KHbx3veL7B0″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *