Samsung spamt Galaxy S8 gebruikers vol met reclame

En dan vooral voor de vingerafdrukscanner
Niet iets wat je verwacht van een peperduur vlaggenschip.

De Galaxy S8 is al enkele maanden uit en krijgt over het algemeen veel lovende reacties. Met een geheel nieuw design en indrukwekkende specs is het natuurlijk ook een interessant toestel. Helaas beschikt het toestel ook over heel wat bloatware, waaronder een game optimalisatie-service.

Deze applicatie staat standaard op de meeste Samsung-smartphones en moet er voor zorgen dat de performance tijdens het gamen verbetert en de accu niet overmatig leegloopt tijdens het spelen van spelletjes. Standaard staat echter ook ingesteld dat de applicatie ‘marketing informatie ontvangt’ voor een betere reclame-ervaring, waardoor enkele gebruikers advertenties op hun Galaxy S8 krijgen, zoals we op Reddit lezen.

Nog irritanter is dat het uitschakelen van deze ongewenste notificaties veel moeilijker is dan nodig. Ben je zelf het slachtoffer van deze meldingen, open dan de Game Launcher-app en haal het vinkje weg bij ‘Ontvang marketing informatie’. Dit voorkomt dat je in toekomst push-notificaties kunt ontvangen met reclame-content.

Het is nog niet bekend waarom gebruikers nu pas advertenties ontvangen via de Game Launcher op hun toestel, aangezien de Galaxy S8 toch al een tijdje uit is. Hopelijk start Samsung hier in ieder geval niet een nieuwe trend mee.

2 reacties

  1. Ongelooflijk …. nah eigenlijk niet.

    Logisch dat het nu pas aan staat … de eerste serie verkocht. Dus is het nu veilig om de gebruiker te bombarderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *