Samsung TV’s weten binnenkort wat je graag ziet én hoort

samsung smart tv hub
Gaat de Smart TV eindelijk zijn potentieel benutten?

Het jaar 2016 wil Samsung natuurlijk zo snel mogelijk vergeten. Vooral de smartphonelijn heeft niet echt meegeholpen dit jaar. Vandaar dat het bedrijf zich in 2017 wil revancheren. Ook op het gebied van TV’s moet het bedrijf weer potten gaan breken. De gepersonaliseerde TV-diensten moeten hieraan bijdragen.

Samsung brengt met haar ‘Music’-dienst namelijk een nieuwe ‘slimme’ feature naar het TV-platform. De nieuwe dienst maakt een persoonlijk gerichte muziekselectie voor de gebruiker, gebaseerd op acht verschillende muziekdiensten, waaronder Spotify en Deezer.

De gepersonaliseerde muzieklijst is terug te vinden in de Preview-sectie van de Samsung Smart Hub. Ook moet je muzieknummers van je pas gekeken films- en series kunnen identificeren met je Smart TV.

Naast de slimme muziekdienst komt er ook een gepersonaliseerde sportdienst en Samsung TV Plus beschikbaar in de Smart Hub. Met laatstgenoemde kunnen gebruikers video-on-demand-kanalen kiezen op basis van een slimme TV-gids. Hierdoor hoef je voor het streamen van films, video’s en programma’s geen gebruik meer te maken van aparte applicaties.

In januari 2017 maakt Samsung op het CES bekend hoe deze technieken precies werken. Wanneer alle drie de diensten echter ook in de Benelux te gebruiken zijn, heeft het bedrijf nog niet bekendgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *