Samsung TV’s zijn minder zuinig dan label doet geloven [updated]

Auteur: , 1 Reactie
Samsung TV

Ja wat is dit nu weer? Kunnen we dan geen enkele fabrikant meer vertrouwen?

Zitten we net een beetje bij te komen van #dieselgate, blijkt dat Samsung ook met cijfers loopt te knoeien. In dit geval gaat het om testresultaten, zegt The Guardian. Samsung televisies beschikken over een energiebesparende motion lighting functie. Wanneer deze modus is ingeschakeld wordt de helderheid van het scherm lager gezet en dit moet energie besparen.

Op het moment dat een nieuwe Samsung TV wordt getest op energieverbruik, maken de testers altijd gebruik van deze functie. En inderdaad, dan verbruikt de kijkbuis minder stroom. Maar volgens hen blijkt er in het dagelijks gebruik van de beeldbuizen helemaal geen verschil in zuinigheid te zitten. Of het scherm nu op z’n helderst staat of dat de motion lighting is ingeschakeld. De televisie heeft een constant verbruik. Dit suggereert op manipulatie tijdens de tests, en hoewel de onderzoekers niet kunnen bewijzen dat het daadwerkelijk gebeurt, hebben ze een sterk vermoeden dat de TV zelf kan aanvoelen of hij zich in een testcyclus bevindt.

Samsung ontkent dat dit gebeurt. Het bedrijf zegt dat zowel tijdens een test, als in het dagelijks gebruik, de energiebesparende modus invloed moet hebben op het verbruik.

Desondanks gaat de Europese Commissie een onderzoek instellen naar deze meldingen van fraude. Het doel van de Commissie is om apparaten die kunnen frauderen te weren uit de consumentenmarkt.

UPDATE: In een verklaring aan ons gericht, laat Samsung Nederland weet afstand te nemen van deze beschuldigingen. Zij zeggen dat motion lighting een standaard out-of-the-box functie is die automatisch ingeschakeld wordt zodra de klant het scherm in gebruik gaat nemen.1 reactie

Nu gaat men op alle slakken zout leggen.
Lekker belangerijk dat die Samsung dan wat meer verbruikt …. Een plasma zal het nooit worden qua verbruik en als hij maar mooi beeld blijft houden en lekker werkt zal het de meesten een worst zijn.
Volgens mij ook niet 1 van de belangerijkste specificaties bij de aankoop van een nieuwe Led TV.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).