‘Samsung verdient meer aan iPhone X dan eigen Galaxy’

Galaxy S8
Ja, dat lees je goed.

De iPhone 8 is inmiddels al een tijdje uit, maar het echte paradepaardje van Apple, de iPhone X, komt pas over een maand uit. Het toestel mag dan door het bedrijf uit San Cupertino uit worden gegeven, echt Apple-only is het toestel zeker niet. Voor het fabriceren van de X valt de tech-gigant namelijk deels terug op Samsung.

De Zuid-Koreanen leveren de LED-schermen en chips waarover het nieuwe vlaggenschip van Apple beschikt. Volgens marktonderzoeker Counterpoint Research heeft het er alle schijn van dat Samsung meer geld gaat verdienen aan de verkoop van de X dan haar eigen topmodel, de Galaxy S8.

Per verkochte iPhone X krijgt Samsung 110 dollar. Vermenigvuldig dit met de verwachte 130 miljoen exemplaren die over de toonbank gaan en je komt uit op 14,3 miljard dollar. Omgerekend is dit iets meer dan 12,1 miljard euro. De Galaxy S8 wordt volgens Counterpoint 50 miljoen keer verkocht.

Vermenigvuldig dit met een winst van 202 dollar per toestel en je komt uit op 10,1 miljoen dollar, omgerekend 8,6 miljoen euro. Omgerekend harkt de smartphoneafdeling van Samsung hoogstwaarschijnlijk 3,5 miljard euro meer binnen dankzij de iPhone X verkopen. Over fijne concurrentie gesproken…

Nog geen reacties

 1. Pssst… 10,1 miljard dollar

  Laat ik eerlijk zijn: ik heb een voorkeur voor de iPhone, maar als Samsung ben je zo natuurlijk wel een bovenbaas…

 2. heel slappe berekening , 110 dollar per scherm , hier moet het scherm en de productiekosten , personeel en logistiek nog af en je houdt 15 dollar over , er is een groot verschil tussen omzet en winst

 3. “Per verkochte iPhone X krijgt Samsung 110 dollar. Vermenigvuldig dit met de verwachte 130 miljoen exemplaren die over de toonbank gaan en je komt uit op 14,3 miljard dollar.”

  = Omzet.

  De Galaxy S8 wordt volgens Counterpoint 50 miljoen keer verkocht. Vermenigvuldig dit met een winst van 202 dollar per toestel en je komt uit op 10,1 miljard dollar.”

  = Winst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *