Schitterende nieuwe Leica uit één blok aluminium

Schitterende nieuwe Leica uit één blok aluminium
Tijdens een persevenement dat vandaag werd gehouden in de Leica Store in Los Angeles is de nieuwe Leica T gepresenteerd.

Deze nieuwe camera van Leica die meteen tot vlaggenschip is gedoopt zit vol details. Zo heeft Leica het Audi design team gevraagd om de camera vorm te geven. Het unieke aan deze camera, afgezien van de specs, is dat hij uit één blok aluminium wordt gefreesd. Dit geeft de camera een super strak design van een hoogwaardige kwaliteit.

Het Duitse Leica staat al jaren bekend als één van de traditionele camera fabrikanten. Het is zelfs nog één van de weinige fabrikanten die nog film camera’s maken. Aangezien ze dit jaar 100 jaar oud zijn hebben ze deze nieuwe T serie ontwikkeld.

De nieuwe Leica T is een zogenaamde ‘mirrorless’ camera. Wat eigenlijk inhoud dat deze camera geen zoeker heeft. Bij compactcamera’s heb je deze wel maar daarnaast krijg je ook een erg kleine sensor. Bij een ‘mirrorless’ camera zit juist een hele grote sensor waardoor je prachtige foto’s kan maken met een erg kleine camera.

De specificaties zijn als volgt:

  • 16MP APS-C CMOS sensor
  • ISO 100-12500
  • 3,7″ 16:9 touchscreen LCD
  • met 5fps continu schieten
  • 1920 x 1080 Full HD films opnemen op 30 fps; ingebouwde micrfoon
  • WiFi om makkelijk foto’s te delen, op afstand te besturen met je telefoon of tablet
  • 16GB geheugen

Aan de achterzijde van de camera zien we een groot 3,7″ touchscreen. De camera zelf heeft dan ook weinig knoppen behalve twee draaischijven aan de bovenzijde waarmee je de diafragma en sluitertijd kan instellen.

De camera wordt geleverd zonder lens en heeft een vanaf prijs van 1525 euro. Mocht je er meteen een lens bij willen, wat moet je anders met de camera, dan moet je nog eens rekenen op 1475 euro voor de zoom lens (18-56mm f/3.5-5.6). Er zal ook een vast brandpunt lens (23mm f/2) beschikbaar zijn, deze kost 1629 euro. De camera zal vanaf 26 mei wereldwijd beschikbaar zijn.

[lg_folder folder=”Leica_T_camera/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

6 reacties

  1. lol die prijzen… Dit is dezelfde sensor uit de Sony NEX serie, dus ook eentje die je kan vinden in bijv. de Sony NEX 3N. En deze camera kost €300 (met lens!)…

      • @Laue: Waar heb je het over? Lens en de camera body zijn totaal twee verschillende dingen.

        Ik heb zelf een Sony NEX-5T en deze camera maakt dus even mooie foto’s. Voor de prijs van deze Leica koop je 5x een NEX-5T. Ik zie totaal het nut niet van deze camera’s. Veel te duur en helemaal niet beter dan een gemiddelde camera. Ja, misschien mooier gebouwd, aluminium enz. maar wat heb je daaraan als het uiteindelijk om de foto kwaliteit gaat. Voor deze prijs verwacht je een full frame sensor, niet aps-c.

  2. Jammer dat ik zonder lenzen half blind ben en daardoor tevreden ben met de gemiddelde 8mp smartphone camera kwaliteit. Anders zou fotograferen best mijn hobby kunnen worden. Dit is een mooi hebbedingetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *