Schokkend: Terroristen proberen bommen in laptopaccu’s te verbergen

Auteur: , 3 Reacties
Laptop

Veel luchtvaartmaatschappijen verbannen nu grote elektronica in de cabine.

De afgelopen weken zouden Amerikaanse diensten inlichtingen hebben vergaard die erop wijzen dat Al Qaida explosieven in accu’s van elektronica probeert te verstoppen, aldus CNN. Terroristen van de Afghaanse organisatie zouden zo bommen aan boord van passagiersvliegtuigen proberen te smokkelen.

Mogelijke oplossing
Het schokkende nieuws wordt serieus genomen door een aantal luchtvaartmaatschappijen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Zo zouden meerdere organisaties elektronische apparaten groter dan een smartphone weren uit de cabine van passagiersvliegtuigen.

De keerzijde is, zo laat CNN weten, dat het opslaan van een hoop elektronische apparaten in het bagageruim volgens de International Civil Aviation Organization ook gevaarlijk kan zijn. Door alle apparaten bij elkaar te vervoeren kan een kleine brand door een kettingreactie al snel tot catastrofale gevolgen leiden.

Eerder incident
De ontdekking van de relatief nieuwe techniek van terreur lijkt niet ongegrond, nadat er in februari vorig jaar een bom – geïmplementeerd in een laptop – werd meegesmokkeld in een passagiersvliegtuig. Het toestel vertrok vanuit Somalië en werd onderweg getroffen door een aanslag waarbij de verborgen bom een gat in de romp sloeg. De aanslagpleger werd het vliegtuig uitgezogen en overleed, maar het toestel kon gelukkig grotendeels intact aan de grond gezet worden.3 reacties

De luchtvaart is al helemaal verpest door die ** terroristen laat het dan niet erger worden!
en net nu ze geen schermpjes meer plaatsen in vliegtuigstoelen
Weer een reden tot een extra toeslag en het pushen van online entertainment …
Al meer dan 15 jaar buiten ze terrorisme uit om van alles te verbieden zodat je vervolgens extra geld kan uitgeven aan drankjes en straks ook de enige manier van online entertainment.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).