Schoolverlater (20) wijst Apple af, scoort met eigen startup

Auteur: , 18 Reacties
Schoolverlater (20) wijst Apple af, scoort met eigen startup

John Meyer nam vorig jaar een besluit waar zijn ouders niet zo blij mee waren: hij stopte met school, zodat hij zich fulltime kon richten op zijn startup. Het pakte gelukkig beter uit dan hij ooit had durven dromen.

Meyer is de bedenker van Fresco News: een nieuwsdienst, maar dan in de moderne zin van het woord. Fresco speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en verzamelt vervolgens foto’s via Twitter, Instagram en andere sociale media. Het nieuws wordt vervolgens gecheckt door het team van Fresco en indien het interessant genoeg is, dan zorgen ze voor een licentie op de verzamelde beelden. Op die manier kunnen andere mediabedrijven tegen betaling gebruik maken van het materiaal.

De 20-jarige ondernemer verdiende tot nu toe 150.000 dollar met zijn startup, terwijl investeerders 90.000 dollar in Fresco staken. Hij begon het jaar met drie werknemers, maar inmiddels heeft hij 21 bureaustoelen nodig. Dat succes komt niet geheel onverwacht, want Apple probeerde de jonge app-maker al op 16-jarige leeftijd te strikken. Hij bedankte echter vriendelijk en stortte zich vervolgens op de ontwikkeling van zijn app. We kunnen hem inmiddels geen ongelijk meer geven.18 reacties

gelijk heeft ie, ik zou apple ook afwijzen…als je door een smsje een toestel kan laten vastlopen…dan ben je echt wel een prutser
@Jantje_555: haha uiteraard ik geloof je direct, jou zou het grote geld van Apple afwijzen want jij gaat het nog veel beter doen ;)

Jij bent ongetwijfeld een android gebruiker, dan ben je ondertussen ook wel gewend aan de vele vastlopers van die toestellen.
@bofkont: Jantje is een hater daar moet je niet op reageren. Onderbouwd zijn haat nooit (tot zelden) en is daarmee helemaal niet interessant joh.
@Donstil: Moet idd zo zijn :)
@bofkont: Jij bent ongetwijfeld een android gebruiker, dan ben je ondertussen ook wel gewend aan de vele vastlopers van die toestellen.

In 3,5 jaar tijd is mijn HTC nog nooit vastgelopen, en jouw iPhone? Die heb je vast nog geen 3,5 jaar of wel? En nu wel eens feitelijk reageren aub.

Het is trouwens niet gek om Apple af te wijzen, hen gaat het niet om jou maar om je product. Voor hetzelfde geld had die knul nu met een uitkering gezeten.
@Jantje_555: Jou is jij
@bofkont: Jij is jou hebt zeker een appel
@racenderechter: Uiteraard ik ga voor kwaliteit, net als met de auto ;)
@bofkont: Waarom Merc rijden als je Rolls-Royce kan rijden?
@frietjemet: omdat de MB beter is ;)
@bofkont: je weet niet wat je zegt man.
@racenderechter: jazeker wel :)
$150.000 verdiend en toch al 21 werknemers? Lijkt me erg weinig geld voor zo veel personeel.. Een bron ergens in het artikel zou ook leuk zijn :)
@Yeelen: Het bedrijf is nog jong. De winst zal nog moeten groeien.
Tot de zeepbel ploft, dan was apple money toch niet zo slecht geweest.
@azenomei: Die money raakt ook op, nadat je je product verkocht hebt schoppen je net zo snel weer de laan uit.
Dan sta je sterk in je schoenen op die leeftijd al.
@gop1: Of Naïef :P

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).