Shell blundert met spaaractie voor e-reader

Auteur: , 1 Reactie
Shell blundert met spaaractie voor e-reader

Het leek Shell zo mooi. Een spaaractie waar klanten voor allerhande gagdets konden sparen. Hoe meer je tankt, des te meer spaarpunten je kreeg. Maar het liep uit op een pr-fiasco.

999 punten = e-reader

Met de reclameactie konden Shell-klanten in Duitsland punten sparen door te tanken. Wie binnen een maand 999 spaarpunten had verzameld, kon deze inruilen tegen een Kindle Paperwhite e-reader. Een simpele e-reader die je voor een paar tientjes al kunt kopen, maar toen bleek dat je de spaarpunten ook bij andere, veel goedkopere producten kreeg, liep het storm.

Bij een chocoladereep van 1,29 euro kregen klanten bijvoorbeeld al 100 punten. Dus koop er tien en tel uit je winst. Deze ‘bug’ in de spaaractie ging vervolgens als een lopend vuurtje op de sociale media. Toen klanten gisteren hun spaarpunten op de site van Shell konden inwisselen, waren de Kindle Paperwhites dan ook in no-time vergeven, aldus Der Spiegel. Het bleek dat Shell er maar 10.000 had om weg te geven. Bovendien lag de site er voor een groot gedeelte uit.

Een selectie uit de spaarproducten, waaronder de Kindle voor 999 punten
Een selectie uit de spaarproducten, waaronder de Kindle voor 999 punten

Shell heeft haar excuses aangeboden aan teleurgestelde klanten die massaal misgrepen en nu met een lading chocoladerepen zitten opgescheept.1 reactie

“Shell heeft haar excuses aangeboden aan teleurgestelde klanten die massaal misgrepen en nu met een lading chocoladerpen zitten opgescheept. ”

Chocola derpen _O_

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).