Shit, Netflix wordt duurder

Netflix wordt duurder
Netflix heeft bekend gemaakt hoeveel winst ze in de eerste drie maanden van dit jaar hebben gedraaid. Wat blijkt? Het gaat best goed bij de streaming toko van Reed Hastings. Toch moet er geld bij. Van nieuwe leden.

Uit de gepubliceerde resultaten blijkt dat er 4 miljoen nieuwe leden bij zijn gekomen, waarmee Netflix wereldwijd op 48,4 miljoen leden zit. Dat waren er een jaar geleden nog 34,2 miljoen leden, dus de ledengroei zet stevig door. Van alle leden komt 26 procent uit internationale markten, de rest binge-watched vanuit de Verenigde Staten.

De nettowinst steeg in dezelfde periode van 3 miljoen dollar tot 53 miljoen dollar. *insert geluid van rinkelende kassa*. De streaming videodienst genereerde daarbij een omzet van 1,25 miljard dollar. Netflix heeft de verwachting uitgesproken dat de winst in het tweede kwartaal van 2014 op 69 miljoen dollar uitkomt.

‘1 of 2 dollar meer’

Hoewel het aandeel wereldwijd dus flink is gegroeid, verwacht CEO Reed Hastings wel dat nieuwe klanten in de loop van het huidige kwartaal 1 of 2 dollar meer moeten gaan betalen “afhankelijk van het land”. Het is nog niet bekend in welke markten de prijsverhoging wordt duurgevoerd. Netflix heeft het geld nodig om licenties voor films en tv-series te kopen, de komende 5 jaar zijn ze daar naar verwachting 7,25 miljard dollar aan kwijt.

In Nederland kost Netflix vooralsnog €7,99 per maand.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *