Slecht nieuws: iOS 11 trekt accu twee keer sneller leeg

Auteur: , 18 Reacties
iPhone accu

Heb je iOS 11 al geïnstalleerd en merk je dat je accu een stuk sneller leeg is? Je bent niet de enige, zo blijkt...

Je hoort het eigenlijk bij iedere grote iOS-release: de update blijkt een behoorlijke accu-killer. Meestal lost Apple de problemen netjes op, maar je kunt je afvragen waarom het keer op keer mis moet gaan. Ook bij iOS 11 zijn er problemen: in een accu-stresstest scoort het besturingssysteem 60 procent slechter dan iOS 10.

Accuverbruik in iOS 10 en iOS 11

Wandera, ontwikkelaar van beveiligingssoftware, besloot naar aanleiding van de verhalen over iOS 11 een onderzoek te starten. Het bedrijf zocht 50.000 gebruikers van zijn apps bij elkaar en had maar één criterium: alleen de heavy users mochten meedoen.

Zij legden de cijfers over het accuverbruik naast elkaar en kwamen tot een wel heel opvallende conclusie. Als je de iPhone heel flink gebruikt, dan is je accu met iOS 10 in zo’n 240 minuten helemaal leeg. In iOS 11 is dat al na 96 minuten het geval. Cijfers waar Apple zich alleen maar voor kan schamen.

Heb jij last van een verslechterde accuduur na het installeren van iOS 11? Laat het ons weten in de comments.18 reacties

Grappig … mijn iphone 7 gaat langer mee en ik ben een power user.

Maar goed ieder jaar hetzelfde liedje. Wanneer alle batterij issues waar zouden zijn in de afgelopen jaren dan zou de iphone het nu slechts 5 minuten moeten uithouden. Aangezien ieder jaar de batterij halveerd :-) Meestal staan na een IOS update de forums vol. Viel me juist op dat het deze keer erg meevalt. Dus wederom grote korrel zout deze post.

Mocht je issues hebben …. Een keer opnieuw opstarten helpt in de meeste gevallen. Zo niet even callibreren … zo gepiept.
@dgh74: Jij een poweruser ? De helft van de moderne functies heb jij niet nodig of gebruik je niet.

Jij bent vast zo’n gast die een 16GB Iphone 6 had en riep dat het genoeg geheugen was en alles bewaarde in de cloud.

Als je het artikel leest dan zie je dat ze niet over 1 nacht ijs zijn gegaan en dat het verbruik beschamend is. Je hebt al niet eens fast charging en dan ook nog de stamina van een Apple watch.
@turbobrick: wat is dat nou weer voor reactie … en daarbij een telefoon die alles upload naar de cloud is de hele dag bezig met batterij slurpend wifi gebruik.

En ja … wanneer je ALLE 2017 opties kent en weet te benutten heb je geen 256 gb telefoon nodig. Wanneer je amper de functies kent en lekker in 2012 blijft hangen … ja dan stamp je domweg een miljoen foto’s in je iphone.

Nogmaals … het kan me niet boeien wat het artikel zegt. Het gros van alle artikelen EN BELANGRIJKER mijn eigen ervaring zegt juist langere duur en vergeleken met vorige releases een FRACTIE van de klachten.

Maar jij als fandroid gaat natuuuurlijk helemaal los op negativiteit.

Check de iphone 8 review op fandroid bolwerk tweakers vent . Kleinere batterij en veel beter dan beloofde duur ( zoals ik je al had “voorspeld” . De 8 draaid ook op ios 11. Tuurlijk ander chipset maar toch.

En nogmaals … zoals ik je ook heb “voorspeld” deze drama’s zijn er altijd de eerste weken … om vervolgens als sneeuw voor de zon te verdwijnen.

Ga lekker naar je wonder van techiek en naar je note 8 met een 3300 accu en 7.5 uur surfen … dan blijf ik lekker bij mijn eipfone met 1850 accu en bijna 13 uur ( om een voorbeeldje te noemen ).
@turbobrick: nog een voorbeeld … endgadget “Apple Watch Series 3 first look: So far, no LTE problems”

Ik ga niet beweren dat niemand een probleem heeft … zal best wel … maar je kan ook doorslaan.
@dgh74: Jij weet dondersgoed dat Apple zelf gereageert heeft op de Iwatch en erkend dat er een issue is. Dat het niet iedereen treft is een feit maar een essientiele functie moet gewoon werken bij eenieder en niet bij een deel van de users.
@turbobrick: maar dat ben ik met je eens … en de aw issues heb ik al als flater benoemd. Maar de drama die jij er ingooid is een beetje overdreven.

Ios 11 … sinds laatse volledige lading ( iphone 7 )

2.30 uur gebruik
5.38 uur standby

70% over ….
@dgh74:

Gebruik 4.37
Standby 11.15
37%

Ow en dan heb ik BT altijd aan en “hey Siri” aan (=microfoon altijd luisteren)

Betere cijfers dan met 10 .. op zeker :/)
@turbobrick: en dan nog wat ALS je het artikel zo goed hebt gelezen …. ze hebben het over SOME users …. NOT EVERYONE … DEPENDING ON SOFTWARE INSTALLED ( mischien een bug in pokemon icm ios 11 bijvoorbeeld ) … INDEXING SPOTLITE IN BACKGROUND ( wat in sommige gavallen een aantal dagen kan duren ).

Get a life
@dgh74: inderdaad , ikzelf heb nog nooit , echt nooit een probleem gehad na een software update en heb er toch een 100 tal apps op staan
Enige probleem als je het al een probleem kunt noemen is dat sommige apps iets minder snel opstarten , maar ja , ik heb dan ook nog een gewone 6
Gisteren Homekit verder geconfigureerd nu het mogelijk is van automatisering met meerdere personen te hebben en werkt perfect , lichten gaan aan als ik of het vrouwtje thuis kom en weer uit als we weg gaan !
@gorre: nah … ik geloof best dat er mensen problemen hebben. Maar veel mensen snappen hun telefoon amper.

voorbeeld. Wanneer je apps op achtergrond per app uitschakeld … dan denk het is uit en kijk je er nooit meer naar. MAAR het kan goed zijn dat na een software update van die APP … het gewoon weer aan staat. Heb zelf alles uit op whatsapp en fitbit na. Zelf ook nooit meer over nagedacht …. ios 11 er op … beetje rommelen en kom bij toeval op de instellingen van verversen …. en voila … staan inmiddels weer 14 apps aan ( waaronder pokemon :-) ). Heeft niets met apple te maken … maar de app programeur die de schakelaar omzet en aangezien dat het een nieuwe app versie is … gaat ie in IOS gewoon aan. NATUURLIJK krijgt vervolgens apple de klachten dat de batterij snel leegloopt.

Pokemon vreet batterij … wie zegt dat de laatste update van 2 dagen voor ios 11 niet nog meer vreet ? En voila … IOS 11 is de boosdoener. De meeste apps zijn nog niet eens IOS 11 geupdate wat ook weer issues mee kan brengen.

Men zou eerst eens meer moeten denken voor men wat roept.
Meestal is na een aantal weken alles weer geupdate … alles opnieuw geindexeerd … mensen hebben hun instellingen weer gechecked … doei doei problemen :-) en lag het in de meeste gevallen niet aan apple.
@turbobrick: Zeg nu maar gewoon dat je een android fanboy bent, wel zo eerlijk ;)
Raar , mijn iphone 6 gaat ook langer mee met hetzelfde verbruik als er voor
En ja , ik heb ook een Apple watch series 1 een daar heb ik ’s avonds 40% over
Mijn iPad Pro lijkt ook juist wel veel langer mee te gaan met iOS11. Ik zit nu op 4u15 gebruik, 54u7 stand-by en heb nog 74% batterijpercentage. Bij iOS10 was mijn accu na 4 uur gebruik al flink richting de 50% gezakt.
Nergens last van, eigenlijk. Sterker nog: ik kan nu zelfs iets langer ermee doen. Met name als ik de telefoon intensiever gebruik loopt de batterij minder snel leeg. Ik haal altijd het einde van de dag met gemak. Soms een procentje of 30-40, tegenwoordig 50-60.

En ik gebruik mijn telefoon echt veel. In het weekend wat minder: vandaag 60 minuten gebeld, 1 aflevering Voetbal Inside gekeken, 4 uur muziek geluisterd en s’avonds wat browsen en de telefoon staat nog op 65%. Dat is best netjes. Kortom, niet alle telefoons lijden eronder ;-)
Ik heb na een 7 (128GB) nu een 8 (256GB).
Eerste ervaring (gisteren) op een dagje beurs in Duitsland, de 7 haalde met mijn bel/mail/appgedrag zeker de dag niet.
Gisteren van 07:00u (ook Flitsmeister ca. 700km aan en ca. 8 km gelopen over een beurs) was ik om ca. 23:00u weer thuis en had nog 38% over.

Kort samengevat, de 8 lijkt (bij mij) een VEEL betere accu te hebben :-)
Het viel me al 2 dagen op, mijn accu vliegt leeg, waar ik normaal gesproken een hele dag met een accu doe moet ik nu 1 of 2x per dag “bijladen”, dat vind ik niet acceptabel en zeer onhandig. ik gebruik een iPhone 6S+
Ik merk wel iets van verschil ja. Maar dat zal bij iOS 11.0.1 wel opgelost worden.
Helaas bij mijn iPhone 5S van werk ook een erg groot verschil. Normaal gesproken heb ik tegen het eind van de middag nog 70% over en nu de laatste 2 dagen na de update nog 40%. Mijn vriendin met haar iPhone 6S had altijd al een zeer goede batterijduur en lijkt er nu nog iets langer te kunnen doen. Valt me toch vaak op dat er zoveel verschillen zijn tussen het ééne toestel en het andere. Of het is heel goed of het is echt helemaal ruk.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).