Slim doolhof wordt minder verwarrend als je verder komt

doolhof
Dit vernuftige doolhof wordt vanzelf makkelijker naarmate je dichterbij het midden komt. De uitgang vinden is dan ineens een stuk gemakkelijker.

Het doolhof van architectenbureau BIG is dan ook ideaal voor degenen die halverwege hun tocht door een doolhof altijd gruwelijk verdwalen. Door slim gebruik te maken van ruimte en hoogte, wordt onderstaande labyrint gemakkelijker hoe verder je bij het midden komt.

De hoge muren en smalle gangetjes die je in het begin tegenkomt, worden langzaam maar zeker ingeruild voor brede paden met aan weerszijden steeds lagere muurtjes. Hierdoor is het gemakkelijker om jezelf te oriënteren, een luxe die in de meeste doolhoven ontbreekt. Bedenker Bjarke Ingels zette dit labyrint met aflopende muren weg in het National Building Museum in Washington D.C. De gedachte erachter is volgens Ingels eigenlijk heel simpel:

“Normaal gesproken wordt je pad in een doolhof steeds lastiger, maar wij hebben dit principe voor de verandering op zijn kop gezet. Zodra je het midden bereikt, begrijp je het doolhof volledig en krijg je een helder beeld ervan.”

Als je het doolhof van bovenaf bekijkt, zie je goed hoe de samenstelling verandert naarmate je dichterbij het midden komt. Onderstaande video laat in een timelaps zien hoe dit slimme kunstwerk in elkaar is gezet.

[gv data=”mS8ZksGo6WU”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *