Sluit je monitor in de toekomst aan met één USB-kabel

USB-kabel-van-de-toekomst
Over een tijdje kunnen onze monitors slechts met een USB-kabeltje met onze laptop/pc verbonden worden. Zelfs de stroomkabel wordt hierdoor overbodig.

Op dit moment zit er waarschijnlijk een HDMI-kabel in je tv of computerscherm om zowel het beeld en de audio van je pc naar het scherm te verplaatsen, maar daar kan in de toekomst verandering in komen dankzij de Displayport Alternate Mode. Displayports is dan ook een rechtstreekse concurrent van HDMI.

Displayport

Meer dan een HDMI-alternatief
Deze nieuwe USB-kabel gaat echter verder dan een alternatief voor HDMI, het vervangt ook meteen de stroomkabel voor je monitor. Deze nieuwe Type-C USB heeft een datasnelheid van USB 3.1 en kan een vermogen van 100 watt doorgeven, wat veel groter is dan het huidige maximum van 9 watt. Bovendien is de USB omkeerbaar aan te sluiten, zodat je hem nooit verkeerd om in je USB-poort stopt.

Met het nieuwe kabeltje geef je dus audio en video door, geef je data door via USB en voorzie je jouw scherm van stroom. Het wonderkabeltje is afkomstig van de Video Electronics Standards Association (VESA) dat samenwerkt met het USB Implementers Forum om de Displayport Alternate Mode te realiseren. Wanneer we eerste monitors kunnen verwachten die de kabel ondersteunen is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *