Snapdragon gaat je smartphone met AI beschermen

Auteur: , 1 Reactie
Pas op, deze chip komt achter je aan!

We komen steeds dichter bij de dag dat Skynet self-aware wordt. Nu gaat Qualcomm zijn nieuwste Snapdragon-chiplijn uitrusten met kunstmatige intelligentie (AI). Die intelligente chips gaan op zoek naar malware die nog niet is ontdekt door antivirussoftware.

Hoe Qualcomm dat wil gaan laten gebeuren? Met, hou je vast: advanced machine learning-based behavioral analysis. OK, maar wat is het?

De functie heet Snapdragon Smart Protect en hij kijkt naar het gedrag van apps op het smart-device. Als er afwijkend en verdacht gedrag wordt gezien door de slimme chip, dan deelt hij dat gedrag in in een dreigingsniveau. Dat klinkt nuttiger dan AI inzetten om Super Mario te spelen.

Daarnaast is er een API waardoor fabrikanten en softwarebouwers de gebruikers op de hoogte kunnen stellen van de aanwezigheid van een mogelijke bedreiging en dus een actie kunnen laten ondernemen.

De nieuwe functies komen in de Snapdragon 820 chipset die in de eerste helft van 2016 op de markt gaat komen. Het verschil met normale antivirus is dat er nu actief gezocht wordt naar nieuwe dreigingen in plaats van passief aan de hand van een lijst met bedreigingen. En doordat de zoekfunctie op je device zit ingebouwd hoeft er dus geen informatie van het internet gehaald te worden om te weten dat iets een bedreiging is. Daardoor kan dit systeem ook werken terwijl de smartphone offline is.

Avast, AVG en Lookout werken al met Qualcomm aan de toepassing van het nieuwe systeem.1 reactie

Dus eindelijk een ├ęchte SMART phone?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).