Solliciteren? Gebruik vooral geen Hotmail-account

Auteur: , 3 Reacties
Solliciteer niet met een Hotmail-account

Dat kan namelijk weleens slecht voor je uitpakken.

Werkgevers kijken naar allerlei punten om te bepalen of jij de beste kandidaat bent om hun vacature in te vullen. Daarbij gaat het niet alleen om de inhoud van je sollicitatiebrief of je CV: ook je e-mailadres blijkt een belangrijke rol te spelen. Uit onderzoek blijkt dat je over het algemeen een betere indruk maakt met een Gmail-account dan een Hotmail-adres.

De reden is eigenlijk heel simpel. Hotmail heeft een ouderwets imago, ook al heeft Microsoft met Outlook.com een prima mailplatform neergezet. Gmail zou een veel betere reputatie hebben, juist omdat Google staat voor technologische ontwikkeling. Kortom: gebruik je Hotmail, dan loop je achter. Gebruik je Gmail, dan ben je op de hoogte van de laatste trends.

Of het echt zo’n grote invloed heeft kun je jezelf afvragen. Zolang je niet daadwerkelijk je e-mailadres van 15 jaar geleden gebruikt (lees: [email protected]) zou er niet al teveel aan de hand moeten zijn. Maar wil je het zekere voor het onzekere nemen…3 reacties

Ik heb mijn eigen domein en maak voor iedere gelegenheid een forwarder aan. bijv [email protected].
Zo weet ik ook direct waar de spam vandaan komt.
@b00g1e: ik ken veel mensen die dat doen.
Maar bij een sollicitatie zou ik toch echt je eigen naam gebruiken ipv [email protected]
Ik heb nog steeds een mailaccount bij KPN, wat ik overigens niet meer actief gebruik, maar wat nog steeds bestaat en al meer dan 20 jaar oud is. Het grappige is dat als ik nu een mailtje stuur naar hun ‘oude’ domeinnamen als @planet.nl, of naar @wxs.nl (provider WorldAccess, ooit ook opgegaan in Planet Internet), dan komen deze nog steeds aan.

Ik ben overigens pas gestopt met deze accounts nadat KPN besloot te stoppen met spamfilters en het synchroniseren van hun mailserver met een Android device (onnodig) lastig configureerbaar bleek.

Nu heb ik zowel een gmail account als een (ook al >15 jaar oud) hotmail account actief.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).