Sonos Play:5 is een zelf-kalibererende speaker

Auteur: , 1 Reactie
Lekker duur

Liefhebbers van geluid zonder kabeltjes kunnen weer wat geld uitgeven. Sonos toont vandaag zijn nieuwste Play:5, waarvan het uiterlijk en de hardware wat geüpgrade zijn. Oh en er is ook iets voor als je al een Sonos hebt!

Waarom zou je een goedkope Bluetoothspeaker kopen als je ook een dure wifi-oplossing van Sonos kunt kopen? Misschien omdat je denkt dat er beter geluid uit de systemen van Sonos komt. Die keuze laten we aan jou over, maar in ieder geval is er weer een nieuwe optie als je staat te kiezen, de Sonos Play:5 is vernieuwd.

Allereerst is het speakertje van een nieuw uiterlijk voorzien. Het ziet er allemaal wat gladder uit en er zitten nu touch-toetsen op in plaats van drukknopjes. Het aantal kleuren is helaas nog steeds beperkt tot twee: zwart en wit.

Binnenin is er ook wat veranderd. De oude 5 had een subwoofer, twee midrange speaks en twee tweeters. De vernieuwde versie heeft drie tweeters en drie speakers die voor zowel lage, als midrange-tonen zorgen.

Een van de belangrijkste aanpassingen is dat er nu een stukje software meekomt om de boel mee af te stellen. Als je een duur geluidssysteem koopt wordt dat normaalgesproken door een deskundige geïnstalleerd en daarna ook gekalibreerd, voor het optimale geluid. Een Sonos is dan wel vrij duur, maar het gaat er juist om dat je geen installateur nodig hebt. Nadeel is dan dus dat het systeem niet wordt afgesteld.

Met Trueplay hoeft dat allemaal niet meer. Je kunt het automatisch laten afstellen. In je Sonos-app open je Trueplay terwijl je in de kamer met de Sonos staat. De microfoon van je iOS-device vangt de toon die de Sonos maakt uit en bepaalt aan de hand daarvan de akoestische kwaliteiten van je kamer. Handig.

Het leukste van de nieuwe kalibratie is dat het ook werkt op de oudere Play:1, Play:3 en Play:5’s. Als je een Soundbar hebt, of geen iOS-device, dan moet je nog even wachten, maar het komt er ook aan.

De Play:5 gaat €579 kosten en komt nog dit jaar op de markt. Overigens is het nog steeds niet duidelijk wanneer je nou via je Sonos naar Apple Music kunt gaan luisteren.1 reactie

‘Een nieuwe uiterlijk’, ‘Sonso’. Even nalezen voordat je het post misschien?

Ontopic; Een behoorlijk prijs verschil met de vorige generatie en of Truetone zo mooi gaat werken als wordt omschreven; we gaan het meemaken.

De huidige equalizer is niet bijzonder uitgebreid in elk geval dus meer opties zijn welkom.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).