Sony-telefoons laad je straks in een uur draadloos op

Such shop skills, much wow
Althans, dat zeggen Japanse media. De Xperia-lijn heb je vanaf volgend jaar binnen no-time weer vol met prik, en je hoeft hem daarvoor niet aan een snoertje te hangen.

Volgens de Nikkei werkt Sony aan een nieuwe manier van draadloos opladen – een voortborduursel op de huidige Qi-standaard – waarbij een Wattage van tussen de 10 en 15 W mogelijk is. Tweemaal de elektriciteit die huidige opladers afgeven, waarmee een gemiddelde smartphone binnen het uur volledig kan worden opgeladen.

Om te voorkomen dat je telefoon straks niet veranderd in een vlammend hoopje metaal & glas vanwege het hoge wattage heeft chipfabrikant Rohm, waarmee Sony samenwerkt, nieuwe hardware gerealiseerd die de hogere temperatuur tijdens het opladen van de accu beter aankan.

De nieuwe oplaadgear zou in de tweede helft van 2014 op de markt moeten komen.

3 reacties

  1. Geen idee maar geeft een oplader geen ampѐre i.p.v. Watt?

    Een lader die 2 ampѐre afgeeft heeft een accu 2x zo snel vol dan een lader die 1 ampѐre geeft. Daarom duurt laden via USB poort van je pc ook zo lang, deze geeft maar 500 miliampѐre (0,5A) wat trouwens wel het beste voor je accu schijnt te zijn (langzaam laden)

    • @black.wizard: Ik heb een nieuwe xperia z1, deze is geleverd met een 2 amp lader, daar mee laad hij in 2 a 3 uur praktisch helemaal op. Op een reguliere USB poort start hij niet eens met laden, 500 mAh is niet meer voldoende. Nu heb ik ook USB poorten die een hoger ampere leveren, (1 of 1,5 geloof ik) daar laad hij wel mee op. Maar kennelijk kunnen de nieuwe accu’s er prima mee overweg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *