Sony Xperia XZ Pro details gelekt: een frisse herstart?

Sony Xperia XZ Pro
Nee, echt vooruitstrevend konden we Sony de afgelopen jaren niet noemen.

Nog dik een maand geduld en dan is het zover: Sony presenteert als het goed is op het Mobile World Congress de nieuwe Sony Xperia XZ Pro. Het ziet ernaar uit dat dit Sony’s eerste poging wordt om een smartphone met een ‘randloos’ design te introduceren.

Stiekem gingen we er vanuit dat Sony op het CES al smartphones met een verbeterd design zou presenteren, maar de midrangers houden stug vast aan het alom bekende koelkast-ontwerp. Xperia XZ Pro is niet alleen een stuk moderner, maar ook nog eens veel krachtiger, zo blijkt uit info van het Chinese MyDrivers.

De XZ Pro krijgt naar verluidt een 5,7 inch 4K OLED-scherm, een Snapdragon 845 chipset, 128GB intern opslaggeheugen en 6GB RAM. Daarnaast is er een accucapaciteit aanwezig van 3420 mAh en draait het toestel standaard op het nieuwe Android Oreo. De IP68-certificering voor stof- en waterdichtheid is eveneens mooi meegenomen.

Ook voor het camerawerk volgt Sony de trend van twee camera’s aan de achterkant: eentje met 18 megapixel en de tweede beschikt over een 12 megapixelsensor. Selfies schiet je met de 13 megapixel-frontcamera. De prijs zou omgerekend uitkomen op 750 tot 800 euro. In hoeverre al deze info waar is, weten we hoogstwaarschijnlijk 25 februari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *