Speedtest: iPhone X versus OnePlus 5T (video)

Auteur: , 16 Reacties
iPhone X vs OnePlus 5T Speedtest

Houdt de OnePlus 5T stand tegen een toestel dat meer dan twee keer zo duur is?

Zowel Apple als OnePlus hebben dit jaar weer heel wat negatieve publiciteit om de oren gekregen. Waar het bij Apple voornamelijk gaat om de prijs van haar toestellen en de aparte designkeuzes, had OnePlus met haar OP5 simpelweg een smartphone geleverd met heel wat gebreken.

Beide fabrikanten hebben echter haar criticasters ook in het stof laten happen. De iPhone X is nog steeds duur uiteraard, maar blijkt erg in trek te zijn. OnePlus toont eveneens aan met de nieuwe OnePlus 5T dat het bedrijf van haar fouten kan leren.

In onderstaande video van PhoneBuff is het dan ook interessant om te zien hoe deze totaal verschillende krachtpatsers zich tot elkaar verhouden in een snelheidstest. In de eerste seconden van de test valt meteen op dat de toestellen aan elkaar gewaagd zijn.

Bij het openen van intensieve applicaties zoals Photoshop, delft de OnePlus 5T echter het onderspit. De smartphone met misschien wel de beste prijs-kwaliteitsverhouding herpakt zich echter in ronde 2, waarin blijkt dat het RAM-geheugen van de iPhone X moeite heeft met het op de achtergrond laten draaien van veel applicaties.



16 reacties

Zo zie je maar weer wat die benchmarks precies inhouden en wat dat betekent in reallife gebruik, Weinig !
De iphones zijn dan in de benchmarks veel sneller maar in de praktijk merk je er niks van.
Sure, extreme applicaties zoals photoshop hebben een verschil maar 95 van de 100 mensen gebruiken dit soort apps helemaal niet.
De meeste mensen lezen email, maken foto’s, whatsapp, wat funnies, youtube, wat browsen, bankzaken, streamen, netflix en een spelletje en dan houd het goed op.
@turbobrick: benchmarks geven heel veel aan. Hoe sneller de chipset hoe gedetaileerder en mooier games kunnen zijn bijvoorbeeld. Hoe uitgebreider en zwaarder applicaties. Wanneer dit alleemaal niet belangrijk zou zijn … dan hadden we nog met nokia’s uit de vorige eeuw gelopen. Beetje jammer.

Over deze test … in een andere test ( zelfs uitgebreider ) kwam de X ( nipt ) als winnaar uit de bus. Dus laten we zeggen dat ze even snel zijn … dan zegt dat voor een kenner erg veel. De 5T heeft 8 GB (8!) … tegenover de 3gb van de x. Dat zou een belletje moeten laten rinkelen … maar ja.

Grappig dat je op deze manier reageerd trouwens. De 5T is een paar prcent sneller in deze test … maar toen de note met meer dan100% werd verslagen door een iphone .. toen was ut allemaal onzin. Turbo en zijn dubbele moraal.
@dgh74: kijk eens naar serieuze testen zoals van de traditionele Apple fanboy Everythingapplepro.

Zelfs hij geeft toe dat in de test de Note 8 net zo snel is zoniet sneller als de X. Alleen bij zware dingen heeft de X een voordeel.

En ja, zware applicaties en games maken een verschil maar dat is niet waar het gros het voor gebruikt. Kijk eens naar wat de mensen willen … ze willen een goed scherm, goede camera, sterke accu en dat hij niet meteen naar de klote is als hij valt.
Vrijwel niemand zit 4K footage te editen in de trein en allee. Hangjongeren spelen de hele dag games.

Feit blijft DGH dat jij steeds als een bij op de haverkist zit als Apple negatief nieuws krijgt maar de feiten zijn er.
De OP5T is net zo snel voor minder dan de helft van de prijs …. Daar ging het artikel over en dat is wat de balans is.
Dat hij 2x zoveel RAM heeft maakt geen zak uit, dat heeft hij gewoon en schijnbaar heeft dat een positief effect.
Meer effect als een dure CPU en alles eromheen waardoor je telefoon meer dan 2x zo duur is.
@turbobrick: Opvallend trouwens dat de Note 8 steeds sneller is met de irisscanner en dat de X dus langzamer is en zelfs failed in die paar keer dat hij het probeert.
@turbobrick: “Zelfs hij geeft toe dat in de test de Note 8 net zo snel is zoniet sneller als de X. Alleen bij zware dingen heeft de X een voordeel.”

Dus feit is … x kan meer aan.

Ik zit niet op de haverkist … de prestatie van de 5T is super … en ja zeker voor dat geld een super telefoon. Maar je moet de zaken wel goed stellen … en zeggen dat benchmarks niet belangrijk zijn … en het typische “turbo draaien” … dat is hetgeen waar ik op reageerde.
@dgh74:

Hij doet bepaalde zaken (zware specifieke taken) beduidend sneller. Maar laten dat nou net de dingen zijn die 9 van de 10 gebruikers absoluut niet doen of boeien. Laten we niet net doen aslof we in de trein 4K lopen te editen …. Alsjeblieft.
Voor hen die dat willen koppen een X, prima !

Voor de mensen die minder dan de helft willen uitgeven en zelfs een 128GB optie wensen (genoeg voor de meesten terwijl 64GB karig is met het oog op de toekomst) is de 5T een betere keuze.
Kan je ook gewoon je koptelefoon erin steken (draadloos kan ook hoor) en je kunt gewoon ermee betalen middels NFC, je kunt zelf bepalen hoe het er allemaal uit ziet (interface), laad veel sneller op (en dat vanuit de doos en geen 80 euro extra kosten), unlocked VEEEEL sneller (facial recorgnition), je hebt nog steeds Finger print ID voor hen die dat willen, en tenslotte een accu waarmee je wel de dag door komt …..

Deze test toont aan dat je voor minder (ruim minder) een toestel dat in dagelijks gebruik net zo snel is en als je goed kijkt de meesten er zelfs meer mee kunnen.
@turbobrick: je hebt duidelijk niet 1 dag met de iphone x gewerkt :-)

Suc6 man
@dgh74: Hoezo moet ik een X hebben om de verschillen aan te kunnen geven.

Ik hoor graag van je als ik dingen zeg die niet kloppen en dat hij in de praktijk WEL sneller unlocked. Dat jij WEL een headphone er direct in kan stoppen, dat jij WEL in NL kan betalen met dat ding en ga zo maar door.

Swipe jij maar verder om je batterij percentage te kunnen zien.
@turbobrick: hahaha … leer relativeren bro

Jup trager … met rise to wake aan … 0.29 seconde trager.

Inclusief de swipe van 0.4 seconde ( techradar ). De swipe is een software keuze en heeft niets met het face id systeem zelf te maken. Op de iphone 7 stond “rest to unlock aan” … wat extra tijd opleverde en 99.9% van de mensen niet aan hebben. Ook kan je al swipe to unlock voordat de face id unlock annimatie is afgelopen. Dus ook snelheidswinst.

Zou je face id unlocken op de langzaamste manier … dan zit ie tussen touch id gen 1 en 2 in …

en nu het belangrijkste : in “day to day” use is het sneller ( notifications / auto aanvullen / beveiligde apps openen etc etc ). Google eens … bergen filpmjes die je laten zien dat het idd maar een (niet merkbare) fractie is. Maar sneller in dagelijks gebruik … dus onder de streep net zo snel … zo niet sneller.

Dus ja … gebruik een x eens een week dan zal je zien dat je touch id gestilen kan worden ( net zoals 99.9% van de ervangingsdeskundigen bevestigen )

De rest van je onzin ga ik niet eens op in.
@dgh74: je zou gelijk hebben dat het niks uit maakt als je dit 2x per dag zou doen …
De meesten doen dit 100-300x per dag en dat maakt dat echt uit.

Mensen die Touch ID 2 hebben en ervaring hebben met Gen 1 weten dat dit verschil best flink is terwijl het in tijd niet heel groot lijkt.
In weze is het zo dat we helemaal niet willen wachten .. 0,0 maar we iets van security moeten hebben.

Als ik jou hoor maakt het even vast blijven houden voor het killen van tasks jou ook niet uit ? terwijl op de 7 en 8 je gewoon omhoog weg kan swipen.

Het zijn de kleine dingen die het hem doen aangezien we die uiteindelijk tien (honderd) duizenden keren zullen doen tijdens het bezit van een smartphone gedurende 1-3 jaar.
@turbobrick: ah en we gaan weer naar het volgende …. JA zo apps sluiten is niet handig … maar een software keuze ( dom ) die niets met de x zelf te maken heeft.

En honderden keren iphone openen … jup … de waarheid en zonder dollen of fanbril … merk je niet ! Dat moet je dus ervaren om te oordelen. Totaal niet. En zoals je inmiddels op internet kan lezen … dit zegt men bijna unaniem. Ik heb gen 1 en 2 gehad. Zoals ik zei .. dit zit ertussen. Prima met face id … en werkt lekkerder dan met knop kwa bediening. Maar je zal me toch niet geloven … en al die reviews zijn onzin .. en al die “ i was sceptical but after 1 week of use great “ reviews zijn natuurlijk ook nonsens.

Face it … face id word al omarmd
Bok op de haverkist (autocorrectie typo)
inderdaad , heb de X sinds vrijdag en unlocken met face ID gaat sneller dan touch ID bij mij , neem hem uit mijn zak , swipe omhoog en is unlocked , geen enkele keer ging het verkeerd , ook niet met sjaal en muts op
Het bedienen met veegbewegingen is wat wennen maar na een dagje mis je de homeknop al niet meer en voelt het veel natuurlijker aan
Hij is inderdaad supersnel , top foto’s en filmpjes , acuu nog nog op 45 % ’s avonds , kortom , meer dan wat ik er van had verwacht
Tevreden gebruiker :-)
@gorre: jup en die accu is een dingetje moet ik zeggen. Mijn 7 moest ik bijladen aan het einde van de dag. De X was bijna leeg bij slapen gaan in de eerste week ( viel me tegen ).

En nu komt ie … update van youtube en pokemon …. 40% over bij slapen gaan. En dan gebruik ik hem nu meer dan mijn 7 ( nieuwigheid ). Moet mij schamen maar vind pokemon leuk. Dus ik heb pokemon aan bij uitlaten van de hond hond bv….. Iphone 7 en eerste week van de X …. loeiheet en 20 tot 30 % kwijt na een rondje. Na update nog maar 7 tot 10% batterij verbruik in zelfde rondje … steenkoude telefoon en bij slapen gaan nog 40% over ( youtube trok leeg zonder dat ie uberhaupt geopend … al jaren waarschijnlijk )

Bottomline … ik denk dat X reviews er nu heel anders uit zouden zien kwa batterij … en veel batterij issues hebben te maken met apps die brak zijn geprogrameerd en niet geupdate zijn naar een nieuwe IOS.
@gorre: om ut compleet te maken

2.12 uur gebruikt
6.43 uur standby

84% over

Das nie mis in vergelijking tot voorheen. En dat heb ik “he siri” en “raise to wake” aan …
yep , bij mij nu 2.24 gebruikt 6.62 standby , 81% over
ook siri en raise to waken aan
Ben echt tevreden :-)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).