Spotify test met nummer voor betalende users

Alleen betalende Spotify-users mogen naar dit nummer luisterenSpotify heeft er voor het eerst in zijn geschiedenis voor gekozen om een nieuw nummer alleen door betalende abonnees te laten beluisteren. Hebben gratis gebruikers eenmalig pech of slaat Spotify een andere weg in?

Op die vraag kunnen we helaas nog geen antwoord geven, al lijkt het er niet op dat Spotify buiten ‘The Globalist’ van Muse meer nummers achter een betaalmuur gaat zetten. Gratis gebruikers kunnen het nummer wel zien, maar niet beluisteren. Het nummer is grijs gemaakt en er staat ‘Premium Only’ bij. Volgens Spotify gaat het hier om een campagne met Sony Playstation. Beide bedrijven promoten namelijk het nieuwe album van de band.

Betalende abonnees betalen 10 euro per maand voor de dienst en kunnen dan onafgebroken muziek luisteren. Niet betalende gebruikers krijgen zo nu en dan een reclameblok door hun playlist heen. Daarnaast kunnen zij van minder functies gebruik maken. Tot nu toe is het muziekaanbod echter altijd hetzelfde geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *