Star Trek: Picard – Meer actie, verhaal en oude bekenden (trailer)

Auteur: , Geen reacties
Heerlijk

Star Trek komt keihard terug met deze TV-serie met hoge productiewaarde en veel oude bekenden.

Nadat Picard deze zomer werd aangekondigd konden Trekkies niet wachten op de nieuwe Star Trek-show met de geweldige Patrick Stewart in de hoofdrol. De onthullingstrailer was voornamelijk een introductie van de show zelf, met wat oude bekenden en hier en daar een flard aan verhaaltechnische informatie. De nieuwste trailer duikt dieper in op het verhaal én bekende personages uit de Next Generation serie.

In een interview met de Los Angeles Times beschrijft showrunner Alex Kurtzman de serie als bijzonder vanwege de leeftijd van Picard (en de acteur, Stewart, die nu 78 is): “Het idee was om een meer psychologische show te maken, een exploratie van een personage in zijn gepensioneerde jaren. Er zijn weinig shows die een oudere protagonist de drijvende kracht van een serie laten zijn.”

De onderstaande trailer werpt al gelijk een psychologische vraag op: waarom is Picard in de scène CGI? We zien Picard tegenover Data maar Stewart is daar volledig met de computer geanimeerd. Zou het een fout in de productie zijn geweest waardoor Stewart er in de scène bij gemonteerd moest worden of is het een bewuste keuze geweest. Is het bijvoorbeeld een hologram van Picard of zijn we in de scène in een virtuele omgeving? Het is niet duidelijk wat er hier precies aan de hand is. Ook in latere scènes lijken sommige shots een CGI Stewart te bevatten.

We zien tevens een zeer gegronde sci-fi-wereld in de trailer. Veel van de omgevingen die te zien zijn mixen echte omgevingen (zoals een soort woestijn-planeet) met high-tech gebouwen en objecten. De productiewaarde van de show is daarmee wel anders dan die van oudere Star Trek-projecten. Oh, en niet geheel onbelangrijk zien we na de onthulling van Seven of Nine en Data nu ook Next Generation-veteraan William Riker terugkeren.

Kortom, zo veel lekkers voor Trekkies dat dit haast wel een hit moet gaan worden. Het eerste seizoen van tien afleveringen zal op 23 januari 2020 beschikbaar zijn op Amazon Prime.

Lees ook: 10 technologieën uit Sci-Fi die je nu al kunt hebben

Foto @Amazon/CBSEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).