Steve JobsScholen gaan internationaal uitbreiden

iPad school O4NT
Als we Maurice de Hond mogen geloven zijn de zogenaamde Steve JobsScholen een groot succes. Niet alleen in Nederland is er veel belangstelling, maar ook internationaal.

In augustus vorig jaar ging de eerste Master Steve JobsSchool van start, in Sneek, en daarna zijn er nog zeven gestart in Nederland. Deze maand komen daar nieuwe scholen bij, onder andere in Maastricht en Almere.

Bij het begin van het volgende schooljaar verwacht O4NT (Onderwijs voor een nieuwe tijd) dat er meer dan twintig zogenaamde O4NT-scholen zijn in Nederland. Dit type school staat ook wel bekend als ‘iPad-school‘.

Vorige week bleek tijdens de onderwijsinnovatiebeurs BETT in London dat er ook internationaal veel belangstelling is voor type onderwijs. Bij O4NT-scholen zijn kinderen niet verplicht om overdag naar school te gaan, maar ze moeten wel altijd hun iPad gebruiken om te studeren, ook in vakanties en tijdens het weekend.

Er is echter ook slecht nieuws te melden. De Steve JobsSchool Breda zal verder gaan als ‘Perpetuum primair onderwijs’. Blijkbaar werkte deze formule, waar Maurice de Hond een voorstander van is, toch niet zo goed in Breda. De tijd zal leren in hoeverre Steve JobsScholen kwalitatief onderwijs bieden.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *