Stichting BREIN grijpt Nederlandse uploader

Auteur: , 2 Reacties
Stichting Brein

‘Illegaal up- en downloaden kost niet alleen de filmindustrie maar ook mij veel geld. Doe het niet. Ik heb met Stichting BREIN moeten schikken voor duizenden euro’s’.

Bovenstaande boodschap staat nu te lezen op het PirateBay-profiel van ipod020, die lid was van de releasegroep DMT (Dutch Movie Theater). De uploader is in de kraag gevat door Stichting BREIN. Dat meldt Emerce.

Met de vangst van de Nederlander (echte naam onbekend) heeft Stichting BREIN een belangrijke slag gewonnen in de strijd om piraterij op internet volledig uit te bannen. Het zou zo maar eens kunnen dat illegaal downloaden binnenkort definitief tot het verleden behoort.

Ruim 5000 torrents had de snodaard verspreid, voornamelijk films en ebooks. Met ipod020 is een schikkingsvoorstel getroffen waarin onder meer een onthoudingsverklaring met boeteclausule zijn vastgelegd (=ik zal het nooit meer doen anders betaal ik jullie X) en een tegemoetkoming in kosten en schade (=ik betaal jullie nu alvast Y). Of de boodschap op zijn profiel ook onderdeel is van de schikking is onbekend. In 2015 werden een tiental uploaders geïdentificereerd, die bedragen tot 12.500 konden aftikken.

Ondertussen zeggen vrijwel alle providers (KPN, Ziggo, Tele2 en Zeelandnet/Delta) niet mee te zullen werken aan verzoeken door BREIN voor ‘namen en rugnummers’ bij up/downloadende IP-adressen. Dat blijkt uit een rondvraag door ComputerIdee.2 reacties

“bedragen tot 12.500”. Wat, koeien? Bitcoins? Dollars? Euro’s?
@derkie0: koeien

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).