Storing voorbij: T-Mobile-gebruikers kunnen weer bellen

Auteur: , Geen reacties
T-Mobile had last van een grote storing

Als klant van T-Mobile heb je mogelijk een zwaar weekend achter de rug, want de provider was van vrijdag tot en met zondagavond uit de lucht. Goed nieuws: de problemen zijn eindelijk opgelost.

Het was al vrij snel duidelijk wat er mis was, al duurde het wat langer voor een passende oplossing gevonden werd. Het probleem zat ‘m namelijk in een Home Location Register. De kans bestaat dat je er nog nooit van gehoord hebt, maar dit is de plek waar providers hun informatie opslaan en waar jouw telefoon zich meldt als je wilt bellen, sms’en of internetten. Aangezien de HLR niet naar behoren werkte kon dat dus even niet.

Uiteindelijk had een op de drie klanten last van het probleem, aangezien twee van de drie HLR’s hun werk wel normaal konden doen. Daar zaten ook gebruikers van Ben en Tele2 bij, want deze virtuele providers zijn afhankelijk van het netwerk van T-Mobile. Zondagavond om 20.10u maakte het bedrijf bekend dat de problemen eindelijk waren opgelost.

De provider heeft aangekondigd maandag te laten weten hoe klanten gecompenseerd worden voor de storing.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).