Storm Flip veroorzaakt storm onder Fortnite-gebruikers

fortnite-stormflip-stormfail
Slordigheid van Epic Games zorgt voor teleurstellingen.

Eerder deze week lanceerde Fortnite haar nieuwste update. De update vergde nogal wat, want men ging zelfs enige tijd off-line. Een van de grootste verrassingen in de nieuwe update was de ‘Storm Flip’. In theorie zou dit een prachtig wapen zijn. Door deze te gebruiken kon je jouw tegenstanders op een vernietigende storm trakteren. Mochten jouw tegenstanders datzelfde willen doen kan je de storm flip ook inzetten om voor jezelf een veilige cocon te creëren om te schuilen.

Natuurlijk ga je ervan uit dat de ontwikkelaar, in dit geval Epic Games, zo’n nieuwe toepassing checkt voordat ze hem uitbrengt. Helaas… In dit geval blijkt er in de praktijk nogal wat mis te gaan. Allereerst zijn de visuele effecten nauwelijks zichtbaar. Hierdoor is het soms lastig te zien dat jouw tegenstander de Storm Flip inzet en ben je zomaar dood door de ongeziene storm.

Daarnaast is de Storm Flip soms te enthousiast. Met name tegen de finale vernietigt de Storm Flip alles, inclusief degene die hem gooide. Gedood door jouw eigen wapen. Dat is weer eens een ander einde van het spel.

Inmiddels heeft Fortnite de problemen erkend en op Reddit aangekondigd dat de Storm Flip niet beschikbaar is in de voorrondes van het Wereldkampioenschap en ook niet in de Arena-modus. De Reddit-community reageert zoals we mogen verwachten en dat is niet al te complimenteus. De terechte vraag is hoe de optie op deze wijze door de tests is gekomen voor release, maar die is door het ontwikkelteam nog niet beantwoord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *