Systeemeisen Oculus Rift bekend. Kan jouw pc hem aan?

Auteur: , 5 Reacties
Oculus Rift op de PC

Zet je schrap voor serieuze eisen voor jouw pc!

Met een release rond begin 2016 geeft Oculus je meer dan een halfjaar de tijd om te sparen voor een anabolen PC. Je kunt instappen met een Intel i5-4590 processor en een NVIDIA GTX 970 / AMD 290 videokaart. Met minder dan 8GB aan werkgeheugen kan je de hoop al opgeven en je moet 2 USB 3.0 poorten hebben. Dit alles moet draaien op een computer met minimaal Windows 7 SP1. Oculus zelf zegt dat je voor de beste ervaring wel betere specs moet hebben dan de minimale eisen. Logisch ook, want VR zit 360 graden rondom je en dat moet gewoon soepel draaien zonder al te veel lag. Het is zelfs mogelijk dat als de games niet soepel lopen je misselijk kan worden en hoofdpijn krijgt.

Een prijs is nog steeds niet bekend maar je kunt hem aan het einde van dit jaar pre-orderen. Verwacht wel dat je met de aanschaf van een goede PC-build en de Oculus Rift zelf al dik 2k euro armer bent.5 reacties

Moet toch een nieuwe pc
Ik heb er weinig naar gekeken, maar als je oudere spellen zoals fallout 3/new vegas en oblivion/skyrim er mee kan spelen koop ik een nieuwe PC en dit spul. Tegen die tijd zal de nieuwe fallout er ook wel aankomen.
Dat is niet mis, als je van mobility houdt krijg je al helemaal een dure laptop met deze specificaties…
Niet misselijke specs, zonder windows licentie zit je al snel aan de 1000,- voor een dergelijke machine en dan heb je nog maar de instap specs ook. Tegenvallertje.
Vind het wel wat meevallen.
Zijn geen bizarre instap specs.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).