Te koop: smartphone met dubbel scherm, geschikt voor 5G en goedkoop

LG-V50-Thinq-dubbel-scherm
Toch lijkt het geen succes te worden. Waarom?

LG presenteerde haar LG V50 ThinQ Dual Screen. De Smartphone heeft twee (losse) schermen in een plastic omhulsel. Hierdoor kan je de twee schermen op diverse manieren gebruiken. Daarbij is de smartphone geschikt voor het 5G-netwerk. Met een 6.4 inch QHD+ OLED beeldscherm en Snapdragon 855 processor lijken de specificaties ook veelbelovend. Zeker wanneer je weet dat deze smartphone voorzien is van een 4000 mAh gekoelde batterij om optimaal van 5G en de speciale gaming modus te genieten. Met charging techniek 3.0 is de telefoon voor 50% opgeladen in 35 minuten.

Alsof dat nog niet genoeg is kun je genieten van een drievoudige camera aan de achterzijde. De 12 MP hoofdcamera wordt geflankeerd door een 16 MP groothoeklens en 12 MP telelens. Door toepassing van AI maakt de smartphone een foto uit 5 verschillende hoeken, zodat je meerdere keuzes hebt voor jouw favoriet. Aan de voorkant beschik je over een dubbele selfiecamera van 8 + 5 MP.
In Nederland staat het apparaat (nog) niet op de website, maar LG UK biedt hem in Engeland wel aan. Wanneer je naar het verkoopscherm gaat zie je aanbieders die deze smartphone vanaf 264,99 GBP (zo’n 310 euro) aanbieden. Dat klinkt als een deal die te mooi is om waar te zijn.

Helaas is dat ook zo. De twee schermen vormen namelijk niet gezamenlijk 1 groot scherm. Hierdoor heeft het tweede scherm alleen zin als je op beide schermen iets anders wilt doen. Zo spreekt LG over een teen-modus, waarbij je op het ene scherm social media open kan zetten en op het andere scherm kan surfen. Bovendien werken de twee schermen alleen in een lompe en onhandige robuust uitgevoerde hoes. Hierdoor wordt de smartphone in plaats van 8,3 millimeter wel 15,54 millimeter dik en in plaats van 173 gram liefst 304 gram zwaar.

Overigens merkte de tester dat de smartphone erg los in de hoes bleek te gaan. Hierdoor dreigt de hoes weinig bescherming te bieden bij vallen of stoten. Een ander probleem is dat de smartphone verschillende kleurenspectra gebruikt voor de smartphone en het tweede scherm. Dit kleurverschil blijft, want je kunt de kleuren niet per scherm instellen.

Het lijkt er dus op dat het na de eerdere tegenvallers ook een gevalletje ‘net niet’ is voor deze uitvoering. Het lijkt in ieder geval geen boost voor de tegenvallende verkoopcijfers te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *