Tele2 en KPN vechten elkaar de tent uit om miljoenen

Tele2 moet miljoenenboete betalen aan KPN
Tele2 en KPN werkten zeven jaar lang samen, maar de twee bedrijven zijn niet in goede harmonie uit elkaar gegaan, zo blijkt nu.

Tele2 zou tussen 2007 en 2014 te weinig hebben betaald voor zijn apparatuur in ruimtes van KPN. Zij maakten namelijk gebruik van de KPN-wijkcentrales voor vaste telefonie en de noodvoorzieningen in deze centrales. De twee partijen hadden afgesproken dat Tele2 een vooraf vastgestelde vergoeding zou betalen voor het gebruik van elektriciteit, maar daar komt KPN nu op terug.

Toezichthouder ACM bepaalde voor 2007 namelijk al dat KPN een hoger energietarief zou moeten rekenen. Hoewel de overeenkomst met Tele2 niet werd gewijzigd, eiste KPN voor de rechtbank van Rotterdam dat het verschil alsnog overgemaakt zou worden. KPN kreeg daarin gelijk, waardoor Tele2 nu ruim 11,5 miljoen euro moet overmaken.

Tele2 heeft al laten weten deze beslissing niet zomaar aan te nemen, maar overlegt nog of het in beroep zal gaan.

Eén reactie

  1. Omgekeerde wereld. KPN wijzigt de overeenkomst niet, maar na 8 jaar toch gaan lopen kwijlen dat het 11 miljoen wil. Waarschijnlijk is er pas vorig jaar voor het eerst na 7 jaar gerept over deze 11 miljoen. Raar. Tele2, ga in beroep !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *