Telegram doet aan zelfcensuur na landelijke blokkade

Auteur: , Geen reacties
IS gebruikt Telegram

Niet iedereen is meer welkom bij de grootste concurrent van WhatsApp.

Hoewel WhatsApp waarschijnlijk nog heel lang de meest populaire chatdienst ter wereld blijft, doet Telegram alles eraan om in het spoor te blijven. Toch verloopt niet alles heel vlekkeloos bij de zeer veilige berichtendienst. Zo begint de inspiratie op te raken, en ligt Telegram onder vuur in Indonesiƫ.

De Indonesische regering heeft de berichtendienst namelijk geblokkeerd, omdat er volgens de autoriteiten verschillende kanalen op Telegram te vinden zijn die radicale en terroristische propaganda bevatten. Vandaar dat alle Telegram-gebruikers in het land een alternatieve chatdienst moeten gebruiken.

Pavel Durov, de oprichter van Telegram, reageert op de actie van de Indonesische overheid. Aan Reuters meldt hij dat zijn team niet op de hoogte was van de aanvraag van de overheden om bepaalde kanalen offline te halen. Durov en Telegram zijn namelijk voor versleutelde berichtgeving en het waarborgen van privacy, maar willen absoluut niet terroristen helpen.

In het vervolg moeten de terroristische kanalen van Telegram in kwestie sneller opgespoord en gesloten worden. Hoewel de chatdienst zelf de kanalen onder toezicht houdt, geeft het ook aan gebruikers de mogelijkheid om deze gevaarlijke kanalen aan te geven.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).