Tesla Model 3 meets Minecraft

Auteur: , 9 Reacties
Minecraft meets Tesla in deze YouTube-video

Minecraften voor bewustwording van milieuvervuiling; het kan!

Voor een campagne over bewustwording rondom het milieu heeft creatieve Minecraft-studio Block de Tesla Model 3 nagemaakt in de blokkengame. De jongens van het bedrijf willen zo Elon Musk en zijn strijd tegen milieuvervuiling eren en zelf een steentje bijdragen.

Brandon Relph en Florian Funke, de mede-oprichters van goCreative, proberen via deze weg bij te dragen aan een oplossing voor het milieuprobleem. Dat doen ze onder andere door een campagne te starten via de Education Edition van Minecraft. Het is overigens niet voor het eerst dat leraren Minecraft gebruiken voor toepassingen in het onderwijs.

Relph stelt tegenover TheNextWeb: “Ik kan uiteraard niet ieder kind meenemen op reis om ze smeltende ijskappen te tonen, maar dat kan ik wel in Minecraft. De game helpt kinderen bij het visualiseren van en meeleven met de wereld om hen heen en ik denk dat dat onmisbaar is voor de toekomst van de wereld.”

Het initiatief is nobel en leert kinderen hopelijk snel en efficiënt hoe prangend klimaatproblemen daadwerkelijk zijn. Dat neemt niet weg dat deze 21-jarige Nederlander een nog concretere manier vond om onze planeet schoon te houden.9 reacties

Ziet er beter uit dan het origineel
Minecraft…
@bartteeuwen: als ik me het goed herriner verdiende die brandon zo’n 5/7k per maand met “Minecraft…” ohja en hijs is 17 ofzo
Een docent die dit nodig heeft om een klas wat te leren? Wat zijn we diep gezakt… 10 jaar terug kreeg je gewoon huiswerk als je je rekenen niet af had, of kon je het om kwart voor 4 bij de meester maken. Vrijdagmiddag was da bomb want dan mochten we 1.5 tot 2 uur film kijken…
En had je pech dan konden je ouders zich melden als je weer eens erbij was genaaid door je vrienden…
@peug206: Je geeft me heimwee naar mijn jeugd nu…. Man wat lijkt dat lang geleden, thuis komen van school, trainingsbroek aan en hele dagen voetballen. Zouden we niet een keer met kinderen die nu op de basisschool zit kunnen ruilen?
@dieselkameel: sorry, helaas zit ik nog steeds op school dus ruilen heeft weinig zin. Maar om weer eens een dag een meester of juf van vroegâh voor de klas te zetten zou wel een stunt wezen. Die kinderen zouden niet weten wat ze overkwam.
Familie zit in het onderwijs als onderwijsassistent, en ik hoor verhalen voorbijkomen over klassen van 8 personen die een docent overspannen krijgen. En dan konden wij rustig op woensdagmiddag blijven zitten.. niks geen voetbal of hutten bouwen…
de strijd van musk tegen milieuvervuiling. Goeie grap.
Wat is minecraft? Heb werkelijk geen idee.
@gerjan: een spelletje voor op de computer Gerjan! Je kunt daar grondstoffen verzamelen om zo je eigen huis/dorp/metropool/imperium te bouwen (afhankelijk van hoe toegewijd je bent)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).