Tien redenen waarom Apple apps afkeurt

Apple publiceerde vorige week een verslag waarin een aantal geheimen over de App Store uit de doeken gedaan werden. Ze gaan daarbij vooral in op de redenen om apps te weren uit de applicatiewinkel voor iPhones en iPads.

Je zou denken dat Apple deze gegevens niet snel prijs geeft, aangezien de techgigant dergelijke zaken vrijwel nooit in het openbaar bespreekt. De App Store bestaat uit meer dan 1.2 miljoen verschillende apps, dus de volgende informatie komt erg goed van pas voor developers. Apps worden onder andere geweigerd om de volgende redenen:

1. Crashes en bugs
Bevat je app de nodige bugs? Dan vraagt Apple je hier nog eens goed naar te kijken, voor je vraagt of je app goedgekeurd kan worden.

2. Niet-werkende links
Alle links en verwijzingen in de applicatie moeten goed werken.

3. App is nog niet af
Het is niet toegestaan om testversies of een beta van je app in te dienen.

4. Incomplete informatie
Alle informatie die nodig is om een review te schrijven over de applicatie moet worden ingevoerd in de App Review Information rubriek in iTunes Connect.

5. Interface
De layout van de applicatie moet de gebruiksvriendelijkheid bevorderen.

6. Meerdere apps indienen
Wanneer je als developer meerdere apps tegelijkertijd probeert in te dienen, vertraagt dat het proces en kan het er zelfs voor zorgen dat je applicatie wordt afgekeurd.

7. Niet genoeg animo
Developers moeten een applicatie indienen die een breed publiek aanspreekt. Daarnaast moet de content van een bepaalde kwaliteit zijn.

8. Onvolledige omschrijvingen
De omschrijving van de app moet zo duidelijk mogelijk omschrijven wat je ermee kunt. Zo niet, dan heeft Apple alweer een reden om je creatie te weigeren.

9. Fraude
Apps die zich voordoen als andere applicaties of als doel hebben op andere manieren te frauderen, komen vanzelfsprekend niet in de App Store terecht.

10. Irrelevante informatie
Past de naam van je app of je screenshot niet bij wat je app levert? Ga er dan maar vanuit dat je nog wat te sleutelen hebt.

2 reacties

  1. Groot gelijk dat ze dit controleren. Van mij mogen ze nog strenger worden, er is een groot aantal apps dat nog nooit gedownload is en slechts een beperkt aantal van die 1.2 miljoen dat echt veelvoudig gebruikt word…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *