Toch (nog) geen USB-C op de iPhone, maar waarom?

Auteur: , 2 Reacties
apple-usb-c-lightning

Apple neemt wellicht weer een voorsprong bij het opladen van de iPhone.

Apple heeft voor het laden van de iPhone altijd gebruik gemaakt van de Lightning kabeltjes in plaats van de standaard USB-C aansluiten. Apple beweerde dat het sneller was, maar de omzet aan extra adapters, chargers etc. was natuurlijk ook niet te versmaden. Toch ging de club van Tim Cook over stag. Er verschenen iPads en Macs met reguliere USB-C aansluitingen, dus de verwachting was dat de iPhones wel snel zouden volgen.

Helaas heeft een Japanse site, die een reputatie heeft in het vooraf bekend maken van de plannen van Apple, slecht nieuws gehoord. Apple zou dit jaar nog helemaal geen USB-C aansluitingen in de iPhones implementeren en ook de 5W-snelladers zouden niet wijken voor fast charge technologieƫn. Dit leidt online natuurlijk tot veel teleurstelling. Vroeger hadden de lightning-kabels namelijk echt nut omdat ze sneller waren, maar die voorsprong is Apple kwijt. Nu zijn ze vooral onhandig. Inmiddels gaat er op internet een ander gerucht.

Volgens dit gerucht doet Apple nu bewust niets aan de inmiddels verouderde techniek omdat zij een veel grotere innovatie voorbereiden, namelijk het volledig draadloos opladen. Sinds designer Jony Ivy weer aan het roer staat gaan er al geruchten over draadloos opladen, aangezien hij daar groot fan van is. Daarbij was men volgens rapporten in eerste instantie van plan om de charging port bij iPhone X helemaal weg te laten.

Wellicht is de move van Apple dus een strategische om zo de kabel helemaal vaarwel te zeggen en weer een voorsprong te creƫren op het gebied van charging. Tot die tijd krijgt Apple in ieder geval concurrentie voor de adapters.2 reacties

een beetje belachelijk om er geen usb c poort in te steken, als je kijkt naar Samsung met hun DEX toepassing. door gebruik te maken van een usb c hub kan je een HDMI scherm en usb en usb c apparaten aansluiten voor 30 euro.
@jantje_555: dat je het doet voor fast charging snap ik. Dat je het doet voor uniciteit snap ik ook, dan kun je elke telefoon opladen met elke oplader. Maar als hoofdreden dat je er geen HDMI in kan steken, hoe vaak heb je dat nodig? Leuke gimmick maar ik zie dat echt niet als hoofdreden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).