Treurigheid op de Bitcoin markt: scammers slaan toe

bitcoin-negatief-bakkt-scam
Ook de live koersen blijven teleurstellen.

Afgelopen dinsdag zijn er fikse klappen gevallen op de cryptobeurs toen een megacrash miljarden Bitcoin liet verdampen. Gisteren, maar ook vandaag slagen de live koersen er niet in om te herstellen. De negatieve live koersen, die ik om 16.45 uur vastlegde laten zien dat het nog niet best gesteld is.

bitcoin-altcoin-top-5-koersen-dalen-weer-bakkt-fraude

Hoewel de percentages niet zo groot zijn is de impact wel groot, immers dit is het percentage daling in 24 uur. Dit betekent dat de koersen na de crash van dinsdag en de daling van gisteren nog verder gedaald zijn. Sommige cryptomunten (buiten de top 5) verliezen zo al meer dan 30 % van hun waarde in één week.

Ook het feit dat cryptohandelshuis Bakkt ronduit bedroevend presteert helpt het sentiment niet. Zeker niet omdat de combinatie ‘Bakkt’ en ‘crisis’ garant blijkt te staan voor een flinke portie scammers en oplichters die proberen jou jouw Bitcoins of zelfs de toegang tot jouw wallet afhandig te maken.

Uiteraard plaatsen we geen links naar scammers, maar de truc is een bekende. Aangekomen op de site vraagt men om ’ter verificatie’ een klein bedrag Bitcoin (BTC) en/of Ethereum (ETH) te storten, waarna je een groter bedrag terug krijgt. Uiteraard is de zaak ‘aangekleed’ met wat positieve referenties en een teller die laat zien dat het aantal beschikbare cryptomunten hard terugloopt. In het gunstigste geval ben je het geld dat je stuurt kwijt, in het ongunstigste geval de hele inhoud van jouw digitale wallet plus toegang tot jouw computer of smartphone en/of andere betaalgegevens.

Trap er dus niet in en let op social media op het ‘authenticatievinkje’ om zeker te weten dat je met het officiële platform van Bakkt communiceert en controleer goed de url van een website voor je acties onderneemt zoals het aanmaken van een account en/of het betalen van (crypto)valuta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *