Turkse rechtbank heft blokkade YouTube op

Turkse rechtbank heft blokkade YouTube op
De toegang tot YouTube werd sinds 27 maart in Turkije geblokkeerd. Nu heeft een Turkse rechtbank anders besloten en de blokkade opgeheven. Daarnaast heeft de rechtbank geoordeeld dat 15 video’s nog steeds geblokkeerd moeten worden.

In deze video’s zijn geluidsfragmenten te horen van de premier Erdoğan, zijn familie en topambtenaren tijdens besprekingen. In deze besprekingen werd gesproken over machtsmisbruik en omkoping. Nadat deze fragmenten online werden gezet heeft de Turkse telecomautoriteit de blokkade ingesteld zonder een gerechtelijk bevel.

Nu heeft een Turkse rechtbank dit teruggedraaid nadat de Union of Turkish Bars Associations beroep had aangetekend. De blokkade op deze 15 video’s blijft dus nog wel van kracht.

volgens de Turkse krant Hürriyet spreekt de minister van Buitenlandse Zaken, Ahmet Davutoğlu over een zaak van nationale veiligheid. Het gaat volgens hem hierbij dus niet om een inbreuk op de vrijheid van meningsuiting zoals dat bij de blokkade van Twitter wel het geval was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *