Twee nieuwe Xbox-consoles officieel aangekondigd

Xbox
Naast WWDC is er nog een andere interessante conferentie: de E3, en daar krijgen we nu bericht over twee nieuwe consoles van Microsoft.

Xbox One S

De eerste is de Xbox One S, een smallere versie van de Xbox One (hij zou 40% kleiner zijn) met wat beperkte updates. Zo is de console in staat om 4K-DVDs en Blu Ray af te spelen en ondersteunt hij HDR (High Dynamic Range). Omgerekend zal hij 265 euro gaan kosten. Eerder ontkende Microsoft nog het bestaan van een update voor de Xbox One.

Project Scorpio

Een grotere verrassing is een spelcomputer die momenteel alleen als Project Scorpio bekend staat. Over deze console is nog zeer weinig bekend. Naar verwachting komt hij pas kerst 2017 in de winkels te liggen. Hij zou dan rond de 900 euro gaan kosten en uiteraard geschikt zijn voor VR-toepassingen.

Games

Naast de consoles werd ook de komst gemeld van een reeks games, te weten: Sea of Thieves (Multiplayer game met piraten), Forza Horizon 3 (racegame), Gears of War 4 (shooter), Recore (Science Fiction), Final Fantasy XV (RPG), Battlefield 1 (Multiplayer in Eerste Wereldoorlog).

Overig

Dankzij Xbox Play Anywhere kunnen gekochte games straks ook gratis worden gespeeld op een gewone Xbox of Windows 10-PC. Dat geldt ook voor online multiplayer. Het wordt ook mogelijk om je eigen custom-controllers te kopen, waarbij kan worden gekozen uit acht miljoen kleurvariaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *