Urine gebruiken om je smartphone op te laden

Urine gebruiken om je smartphone op te laden
Smerig. Wel energiebesparend en dus duurzaam.

Onderzoekers hebben ontdekt hoe microbiële brandstofcellen energie kunnen opwekken van onder andere urine. Dit is geen doorbraak, aangezien studies in het verleden al soortgelijke uitkomsten gaven. De onderzoekers hebben echter ook ontdekt dat de cellen slechte bacteriën kunnen doden. Dat is wél nieuw.

Het onderzoek is afkomstig van de Universiteit van West-Engeland. De resultaten van de studie werd gedeeld in het magazine PLOS ONE. Met deze uitkomst kan energie worden opgewekt en kunnen kwaadaardige bacteriën worden gestopt. Twee mooie uitkomsten voor in bijvoorbeeld ontwikkelingslanden, waar elektriciteit schaars is en sneller ziektes om de hoek komen kijken vanwege slechte hygiëne.

De studie werd mede gefinancierd door de Bill and Melinda Gates Foundation. Deze foundation van Bill Gates en zijn vrouw zetten in op nieuwe innovaties voor ontwikkelingslanden. De onderzoekers zijn blij met het resultaat en er gaat worden gekeken hoe het resultaat in de praktijk is te gebruiken.

Door energie op te wekken uit urine, kun je uiteindelijk waarschijnlijk besparen op de energiekosten. Voor nu is dat nog niet mogelijk, maar wil je op dit moment de energiekosten drukken, dan kun je wel gewoon kiezen voor lagere energietarieven door energie vergelijken. Daarmee vind je voordelige energiecontracten én kun je kiezen voor groene contracten. Ben je, net als met de urinekwestie, nog duurzaam bezig ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *