Van deze koptelefoon word je high/blij/gelukkig

Auteur: , Geen reacties
Dopamine koptelefoon

Als je via deze oortjes naar muziek luistert komt er extra dopamine vrij in je brein.

Dat beweert althans het bedrijf Nervana, de makers van de oortjes. Via een speciaal elektrisch signaal dat aan de muziek is toegevoegd (maar onhoorbaar is) moet de productie van dopamine (een neurotransmitter die een rol speelt bij belonings-gemotiveerd gedrag) in het brein worden gestimuleerd. In dit interview legt CEO Ami Brannon het allemaal uit:

“We have a device that sends an electrical signal through the ear canal to stimulate the release of dopamine in your brain. There’s an electrical signal that’s paired with music. It follows the beat of the music, and it makes it really pleasant. Through a conductive earbud, it sends a message through the vagus nerve in your ear, which sends a message to the brain to release dopamine, your feel-good neurotransmitter that naturally occurs in the brain.”

Amanda Gutterman van Futurism probeert Nervana zelf met een aantal vrienden en beweert zich behoorlijk gelukkig te zijn gaan voelen door het gebruik. Bij de vrouwelijke deelnemers aan het experiment was het effect veel sterker bij de mannen. Nervana stelt zelf ook dat vrouwen de gevolgen van de toegenomen dopamine-productie beter zouden voelen.

Wetenschappelijk bewijs voor de claims van Nervana en/of een garantie dat een en ander niet schadelijk is voor de gebruiker lijken op het moment van schrijven te ontbreken.

Dat is echter niet het enige nadeel. Hoewel de koptelefoon zelf er heel standaard uit ziet, moet de elektrische impuls van een niet-zo-heel-draagbare generator komen:

Koptelefoon generator

De koptelefoon moet later dit jaar in de V.S. op de markt komen en zou dan $299 gaan kosten. Over een eventuele komst naar Europa is nog niets bekend.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).