Vergelijking: de iPhone 11 Pro & iPhone. Is er veel veranderd? [video]

iphone-iphone-11-pro-vergelijking
Geen idee of de uitslag nu teleur stelt of vrolijk stemt.

We kunnen de nieuwste iPhone 11 natuurlijk vergelijken met allerlei concurrenten (en dat hebben we ook uitgebreid gedaan), maar Marques Brownlee kwam op het interessante idee om de iPhone 11 te vergelijken met de allereerste iPhone die men op de markt bracht. De bevindingen zijn opmerkelijk en de conclusie geeft een dubbel gevoel. Kijk zelf maar:

[gv data=”zIjngBAxTr4″][/gv]

De eerste iPhone kwam in 2007 op de markt, dus deze vergelijking geeft direct een mooi overzicht van zo’n 12 jaar productontwikkeling bij Apple. Er vallen een paar dingen op:
– allereerst valt op hoe men, ondanks het gebrek aan pixels toch een helder en scherp beeld kon krijgen;
– daarnaast valt de (in verhouding nog steeds acceptabele) prestatie van de camera op.

Het heeft natuurlijk geen pas om alle technische specificaties te vergelijken. Toch bekruipt mij na het lezen een tweeslachtig gevoel. Enerzijds is het natuurlijk knap hoe Apple en Steve Jobs met de iPhone de wereld veroverd hebben. Aan de andere kant blijft toch het gevoel hangen dat men in de afgelopen jaren minder snel doorontwikkeld heeft dan men wellicht had kunnen doen. Zeker wanneer je je realiseert dat veel veranderingen direct in de eerste vier versies alsnog zijn doorgevoerd (zoals in het filmpje verteld wordt).

iphone-iphone-11-pro-vergelijking-2

In ieder geval leuk om te zien hoe zo’n inmiddels waardevol stukje tech-geschiedenis ook na 12 jaar nog niet volkomen verloren is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *