Vergroot of verklein kamers tijdelijk met bewegende muren

Auteur: , Geen reacties
Verrolbare-muren-appartement

Woon je in een klein appartement en zou je soms een extra kamertje erbij willen? Dan laten deze beweegbare muren je creatief omgaan met de ruimte die je hebt.

Grafisch ontwerper Yolanda Pila besloot haar krappe kamer te renoveren door een aantal verrolbare houten muren toe te voegen. Door sporen aan het plafond te hangen kun je deze muren makkelijk verschuiven. Dit komt bijvoorbeeld van pas als er visite over de vloer komt en je de badkamer niet hoeft te gebruiken.

Dan duw je een houten wand helemaal tegen de glazen wand van je douchekabine aan, zodat je meer ruimte overhoudt voor de woonkamer. Als de bezoekers weer weg zijn, maak je de woonkamer weer kleiner en geef je de slaapkamer wat meer plaats. Ideaal voor een studentenkamer dus, waar de ruimte die je hebt vaak erg beperkt is.

Opbergruimte en uitklapbare tafels
De houten wanden zijn tevens uitgerust met vakken, zodat je er boeken en andere spullen in op kunt bergen. Ook is er aan sommige muren een uitklapbare tafel bevestigd, zodat je die alleen kunt gebruiken als je zelf wilt. Bovendien heeft Pila bijna al haar materialen uit een normale bouwzaak gehaald, zodat het niet eens zo enorm duur is om je appartement deze make-over te geven.

Bekijk hieronder een korte documentaire over de uitvinding van Yolanda Pila die de functionaliteit van haar flexibele appartement goed laat zien.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).