Vernieuwde Microsoft Edge in Windows 10 update [video]

Auteur: , 1 Reactie
Vernieuwde Microsoft Edge

Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de Creators Update!

Microsoft heeft nog heel wat goed te maken op het gebied van internetbrowsers. Met Microsoft Edge probeert het haar enge Internet Explorer-tijdperk definitief achter zich te laten. Dankzij de Windows 10 Creators Update wordt de nieuwe webbrowser een stuk gebruiksvriendelijker, zo blijkt uit onderstaande teaser die Microsoft vrij heeft gegeven.

Hoewel een browser vooral als doorgeefluik van internetpagina’s fungeert, wil Microsoft met Edge dit proces zo gemakkelijk en vlekkeloos mogelijk laten verlopen. Door onder andere een nieuwe indeling toe te voegen aan het tabbladenbeheer en een groot scala aan thumbnails moet dit gerealiseerd worden.

Naast een nieuwe lik verf beschikt de nieuwe versie van Microsoft Edge ook over een handvol nieuwe features, waaronder de mogelijkheid om je e-books op de browser te kunnen lezen. Ook is er een verbeterde incognito-modus aanwezig, ondersteuning voor WebVR en moeten er meer extensies beschikbaar komen.

Microsoft belooft dat er nog veel meer moois te wachten staat met de Windows 10 Creators Update, die over enkele maanden uitkomt. Al met al zien de verbeteringen aan Microsoft Edge er goed uit, maar of het genoeg zal zijn om de koppositie in de markt over te nemen van Google Chrome is nog even afwachten geblazen.1 reactie

Op mijn windows laptop een paar keer gewerkt met Edge, het is eigenlijk prima te doen. Alhoewel ik altijd fan ben geweest van Chrome.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).