Verstuur digitale berichten eens met een ballon

Auteur: , Geen reacties
Ballonpost

Omslachtig? Heel erg. Maar als je wilt dat je vrienden dat ene YouTubefilmpje echt gaan kijken, dan moet je het soms creatief aanpakken.

David Colombini ontwierp de Attachment als een studentenproject, dat vervolgens werkelijkheid werd middels een crowdfundingcampagne en Robopoly, een groep enthousiastelingen van een andere studie, gefinancierd. Daardoor is het nu voor iedereen mogelijk om flessenpost door de lucht te verzenden, met een enorme blauwe ballon.

De wind bepaalt
Op de website Attachment.cc kun je als het project afgerond is, jouw naam, email en kort bericht ingeven, gevolgd door een link naar een plaatje of YouTubefilmpje. Daarna wordt deze boodschap in een tube gestopt, die aan een ballon ter grote van een yogabal wordt gehangen. Daarna is het aan de wind om te bepalen waar je bericht terecht komt. Om klachten van milieuorganisaties te voorkomen, zijn de ballon en container gemaakt van materiaal dat zichzelf oplost.

Dit is natuurlijk geen effectieve manier van communicatie, maar Colombini ziet het dan ook eerder als iets po√ętisch. “Tegenwoordig gaat alles door techniek maar sneller en sneller, ik wilde iets bedenken waarmee we deze techniek gebruiken, maar vervolgens weer iets onverwachts en willekeurigs toevoegen.”

Musea en festivals
Op dit moment wordt er nog hard gesleuteld om Attachment operationeel te krijgen, niet alleen de website is nog niet af, ook het proces moet verder geautomatiseerd worden. Hoewel machines voor 80 procent het werk alleen doen, is er nog steeds een mensenhand nodig om de ballonnen dicht te binnen. Colombini hoopt dat zijn uitvinding in de toekomst in musea en op festivals komt te staan. “Het is meer een voorstelling dan een daadwerkelijke berichtenservice.”Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).