Video: A-10 Warthog neemt Humvee onder handen

Auteur: , 3 Reacties
Die!

Een A-10 Warthog speelt met onbemande Humvee's.

De A-10 Thunderbolt is een gevechtsvliegtuig, speciaal gemaakt voor het vernietigen van pantservoertuigen en andere gronddoelen. De officiĆ«le naam voor de A-10 is Thunderbolt II, vernoemd naar zijn voorganger uit de Tweede Wereldoorlog; de P-47 Thunderbolt. De Thunderbolt II kreeg echter al snel de bijnaam “Warthog” of knobbelzwijn. Dit vanwege het lelijke uiterlijk, de relatief lage snelheid en vlieghoogte, stugheid en de bizarre bewapening. De Thunderbolt II is zo stevig gemaakt dat hij ook wel “vliegende tank” wordt genoemd.

In de staat Idaho testen de Amerikanen, op een afgelegen legerbasis, diverse dodelijke wapens aan boord van deze A-10 Warthog. In dit geval valt de straaljager een afstandbestuurbare Hummer aan, door lasergeleide bommen en machinegeweren af te vuren (om exact te zijn, een 30-millimeter Gatling gun – 3900 rounds per minute). Wat er van de Humvee overblijft is weinig meer dan een schroothoop. Bekijk de beelden hieronder:

Meer? Kijk ook eens binnen in de AC-130, de Hercules met kanonnen.3 reacties

Heel wat anders dan dat vliegende porseleinbordje aka JSF. Deze kan je gewoon met kapot geschoten vleugels en roeren gewoon nog mee landen. En de kogels uit dat kanon..

http://m.imgur.com/u6ROpQU?r
Valt wat tegen imo, schiet vaak mis, of zie ik dat verkeerd?
@dotternetta: nee, dat heb je goed gezien. Viel mij ook al op tegen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).