Video: Basketbal en drones?

Auteur: , Geen reacties
Dunk met een drone

Slam dunks met een vleugje technologie.

Dat drones een breed scala aan toepassingen hebben is duidelijk, maar dat drones ook konden dunken, of daar in elk geval bij konden helpen, is nieuw voor me. Tijdens een Slam Dunk Contest van de Orlando Magic’s gebruikte speler Aaron Gordon namelijk een drone om hem te assisteren bij een slam dunk.

De drone, gemaakt door Intel, is in staat om een basketbal enkele meters boven de ‘court’ te tillen. De drone liet de bal vallen waarna deze één keer stuiterde. Vervolgens kwam Gordon met een degelijke snelheid aangerend om de bal sierlijk te dunken. Helemaal soepel verliep het daarentegen niet, want de NBA-speler had wel vier pogingen nodig voordat het trucje uiteindelijk lukte.

“Ik wilde technologie gebruiken om iets creatiefs en unieks neer te zetten. Daarom was ik enthousiast over de samenwerking met Intel. Originaliteit is voor mij belangrijk en hoe kan ik dat beter tot uiting brengen dan met een drone,” laat Gordon in een statement weten.

Dit is overigens niet de eerste keer dat de professionele basketballer iets geks doet met technologie. Eerder liet hij de mascotte van de Orlando Magic’s op een hoverboard staan, om vervolgens de bal al draaiend aan hem te geven.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).