Video: dit kun je met de dubbele camera van de iPhone 7

Auteur: , 1 Reactie
Zo werkt de dual-camera van de iPhone 7

De iPhone 7 laat nog een half jaar op zich wachten, maar de speculaties over de vernieuwingen zijn al in volle gang. Het dual camera-systeem zou er één van kunnen zijn, maar wat heb je daar eigenlijk aan?

Smartphones hebben de vervelende eigenschap dat ze je doorgaans alleen digitaal laten zoomen. We hoeven je vast niet uit te leggen waarom dat niet bevorderlijk is voor de kwaliteit van je foto’s. De dubbele lens zorgt ervoor dat je op twee zoomniveau’s foto’s en video’s kunt maken.

Een telefoon met dubbele lens is niet nieuw, want LG liet al zien wat je daarmee zou kunnen met de G5. Daarbij maakt de camera via de ene lens foto’s zoals je gewend bent en kun je via de tweede lens een beeld vangen dat 1,7 keer wijder is dan bij normale smartphones-camera’s.

Apple zou de tweede lens juist andersom willen laten werken: de ene lens blijft gelijk, terwijl de tweede lens je de te fotograferen mensen, dieren of gebouwen van dichterbij vast laat leggen. Daarnaast willen de Amerikanen er ook voor zorgen dat je de beelden van beide lenzen kunt combineren in één video, zoals je kunt zien in onderstaande video.1 reactie

We gaan het wel zien …
Duurt nog een half jaar en nu begint dat geneuzel al.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).