Video: zo snel krast het scherm van een Galaxy Note 7

Video: zo snel krast het scherm van een Galaxy Note 7
Hoe goed (of hoe slecht) scoort het toestel met een adviesprijs van 849 euro?

De Samsung Galaxy Note 7 beschikt over het nieuwe type Gorilla Glass 5. Dit betekent dat scherm krasbestendiger is en minder snel breekt wanneer je bijvoorbeeld de phablet uit je handen laat vallen. Is het scherm wel echt beter? Volgens YouTuber JerryRigEverything valt deze belofte namelijk vies tegen.

De YouTuber voerde een aantal tests uit, maar de Note 7 bleek al vrij snel krassen te incasseren. Het scherm scoorde zelfs lager dan de Galaxy S7 Edge. Ook de vingerafdrukscanner overlijdt nadat deze bewerkt is met een stanleymes. Volgens de YouTuber bleven de vingerafdrukscanners van onder andere de LG GT5, de Nexus 5x en de Moto Z wel werken na een dergelijke mishandeling.

Het onderzoek is echter geen doorslaggevende conclusie om het toestel links te laten liggen. Wie een beetje zuinig is op zijn of haar telefoon en deze desnoods in een hoesje stopt zal niet gauw met deze problemen te maken krijgen. Desondanks scoort de Galaxy Note 7 in de bestendigheidstest van de YouTuber alles behalve slecht. Check de conclusie van JerryRigEverything in zijn video hieronder.

[gv data=”571pu66vEBc”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *