Video: zo speel je het moeilijkste Super Mario level ooit uit

Auteur: , Geen reacties
Ziek Super Mario level

Een van de meest stressvolle 60 seconden aller tijden.

Dankzij Super Mario Run is onze favoriete loodgieter weer helemaal hot. De game verbrak in de eerste weken vrijwel alle downloadrecords in de App Store. Nintendo heeft echter veel meer toffe Mario-games gemaakt, waaronder het originele Super Mario Bros en het daarop gebaseerde Mario Maker, waarin je zelf Super Mario Bros-levels maakt.

Het spel, dat beschikbaar is op de Wii U en Nintendo 3DS, geeft je de volledige vrijheid om levels zo moeilijk te maken als dat je zelf aankunt. Dan Salvato, een absolute Mario-meester, heeft misschien wel het moeilijkste Mario Maker-level ooit gebouwd. Hoewel de beelden al een tijdje beschikbaar zijn, is de video binnen korte tijd weer trending geworden via Reddit.

Het betreffende level is bezaaid met spijkers en je enige reddingsmiddelen zijn de P-switches die verdwijnen nadat je erop bent gesprongen. Daarnaast zijn er geen power-ups aanwezig, waardoor Mario bij het minste of geringste het leven laat. Met als bijpassende titel ‘P is for Pain’ is het level dan ook een ware nachtmerrie voor de doorsnee Mario-speler.

Het feit dat het level beschikbaar is voor andere gebruikers betekent dat Dan het level moet hebben uitgespeeld. Super Mario Maker geeft je namelijk pas de mogelijkheid om levels te delen als je deze eerst zelf voltooid hebt. Onderstaande video is daar het bewijs van. In het bericht meldt Dan dat hij maar liefst 150 tot 200 pogingen nodig had om het level de eerste keer uit te spelen.

Ben je zelf in het bezit van Super Mario Maker, dan kun je aan de hand van de code 7FD3-0000-0095-698B het level zelf spelen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).